avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensie alimentara


Prin hotarare judecatoresca se stabileste plata minima ptr. pensie alimentara pana la 18 ani, platitorul (tatalnu lucra la momentul respectiv plecat in strainante fara urma) a abandonat domiciliul conjugal de la varsta de 2 ani a copilului care are acum 19 ani si studiaza in straiatate, e obligat paratul (tatal ) sa plateasca din urma pensia alimentara are vesti de la el localizat , sau nu mai are nici o valoare juridica dupa atata timp o decizie judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:37, 16 Aprilie 2014
Buna ziua.
se poate cere retroactiv plata pensiei alimentare, doar pentru ultimii trei ani . de asemenea, daca copilul urmeaza cursuri postliceale sau este la facultate , se poate cere pensie alimentara pe durata studiilor, pana la implinirea varstei de 25 de ani .
Copilul major aflat in continuarea studiilor, poate formula in nume propriu, in contradictoriu cu tatal sau, o noua actiune de stabilire a pensiei de intretinere , pensie care se poate stabili in functie de venitul realizat de acesta (daca este angajat cu forme legale) sau in functie de venitul minim pe economie, dupa caz.
Daca este singurul copil aflat in intretinerea tatalui, pensia de intretinere se poate stabili in procent de maxim 25 % din venitul net lunar realizat sau raportata la venitul minim pe economie, incepand cu data introducerii actiunii si pana la terminarea studiilor, insa nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil major student Ellena007 Ellena007 Buna ziua!Am si eu nevoie de ajutorul d-voastra!Eu am 21 de ani si am tata vitreg.Tatal meu natural,in urma divortului cu mama mea,trebuia sa-mi plateasca ... (vezi toată discuția)
Student, cer sfat despre pensie alimentara ferdis ferdis Buna, sunt nou aici si recunosc ca am intrat doar pentru o problema. Sunt student, anul 2, si am o problema. Parintii mei sunt despartiti si tata mi-a ... (vezi toată discuția)
Un copil major dar inca elev poate primi pensia alimentara pana la terminarea studiilor? moldoveanu mihaela moldoveanu mihaela fiul meu primeste pensie alimentara si atat adica de11 ani tatal lui nici macar un tel. nici nu stie cum mai arata, in mai face 18 ani dar inca este elev poate ... (vezi toată discuția)