avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbare limita de viteza pe strada secundara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbare limita de viteza pe strada secundara

Buna ziua!

Locuiesc pe o strada secundara, intr-o comuna si vreau sa stiu ce demersuri trebuiesc facute, ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a schimba limita de viteza de la 50 km/h la 30 km/h pe strada asta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: j_add , utilizator 10:45, 24 Aprilie 2014
Mergeți la primărie cu o petiție care are cât mai multe semnături ale locuitorilor de pe acea stradă, care sunt de acord cu ceea ce doriți dumneavoastră și poate se rezolvă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Aprilie 2014
eugen68octavian, utilizator
Va trebui sa obtineti si avizul politiei rutiere.
Nu ne-ati relatat motivatia limitarii vitezei pe strada respectiva dar pentru a avea succes trebuie ca solicitarea schimbarii regimului de viteza sa fie bine motivat altfel nu veti obtine nimic doar cu semnaturi, ca asa vor locuitorii acelei strazi.

Unul din motive poate fi existenta scolii pe strada respectiva si traficul intens dar daca spuneti ca este o strada secundara trebuie sa ne lamuriti cu privire la solicitarea dvs.

Sau daca este vreo strada pe care circula masini grele spre vreun santier puteti solicita restrictii de viteza sau interzicerea accesului unor tipuri de masini daca locuintele sunt afectate.

oug195
Art. 49. –
(3) Pe anumite sectoare de drum, ţinând seama de împrejurări şi de intensitatea circulaţiei, administratorul drumului, cu avizul poliţiei rutiere, poate stabili şi limite de viteză inferioare, dar nu mai puţin de 10 km/h pentru tramvaie şi de 30 km/h pentru toate autovehiculele.

Art.6. - În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, expresiile şi termenii de mai jos au următorul înţeles:
40. zonă rezidenţială – perimetrul dintr-o localitate unde se aplică reguli speciale de circulaţie, având intrările şi ieşirile semnalizate în conformitate cu prevederile legale.

hg1391
Art. 158. – (1) În zona rezidentiala, semnalizata ca atare, pietonii pot folosi toata latimea partii carosabile, iar jocul copiilor este permis.
(2) Conducatorii de vehicule sunt obligati sa circule cu o viteza de cel mult 20 km/h, sa nu stationeze sau sa parcheze vehiculul în afara spatiilor anume destinate si semnalizate ca atare, sa nu stânjeneasca sau sa împiedice circulatia pietonilor chiar daca, în acest scop, trebuie sa opreasca.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Strada este secundara, dar pe colt este in curs de finalizare o scoala generala. Vreau eu, nou mutata si alti vecini mai vechi locuitori, sa schimbam limita de viteza din urmatoarele motive:
- copii multi pe strada
- tineri care invata sa conduca, cu viteza, pe sosea
- tinerii de mai sus vin la niste locatari, care deja sunt in evidenta politiei pentru sofat fara carnet, masina neinmatriculata, etc. si toti care vin la ei, sunt pe acelasi tipar: vitezomani, cu majoratul facut ieri.

E deranjant si faptul ca desi toti stam pe margine cand trec, mereu gasesc cate o gagica ce vrea si ea sa invete si apoi se merge in zig-zag pe sosea, cu peste 50 la ora...
Trec si utilaje grele, uneori si astea cu o viteza surprinzatoare avand in vedere gabaritul lor si numarul de copii care stau pe margine si le petrec cu privirea.

Cererea se face la primarie? E vreun model tipizat sau il formulam ad-hoc?
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2014
j_add, utilizator
Daca tinerii respectivi conduc masini fara a detine permis de conducere va dati seama ca nu ii vor impiedica un indicator de limitare de viteza sau niste limitatoare.

Abia dupa finalizarea scolii se vor monta limitatoare si indicatoare de limitare a vitezei dar pana atunci puteti initia o actiune cu locuitorii din zona cu privire la cele semnalate de dvs..

Cum este obiceiul in RO dureaza destul de mult pana sa se faca ceva bun in interesul cetatenilor.

Alte discuții în legătură

Cod rutier drumuri nepublice MihaelaLogofatu MihaelaLogofatu Buna ziua! Sotului meu i s-a luat ieri permisul pt neacordare de prioritate pe un drum care nu este public. Iesea din complexul rezidential in care locuim si ... (vezi toată discuția)
O masina circuland cu viteza excesiva mi-a lovit cainele pe raza ... aidu aidu o masina circuland cu viteza excesiva mi-a lovit cainele Pe raza localitatii, conducatorul auto circula cu viteza vadit excedand limitei de 50km/h. Ma aflam ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat gimi21 gimi21 salut vreau si eu sa stiu daca depasesc intr un sat pe trecerea de pietoni o masina care incetineste si nu exista nici un pieton cu o viteza de 80 km/ora (vezi toată discuția)