avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbare limita de viteza pe strada secundara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbare limita de viteza pe strada secundara

Buna ziua!

Locuiesc pe o strada secundara, intr-o comuna si vreau sa stiu ce demersuri trebuiesc facute, ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a schimba limita de viteza de la 50 km/h la 30 km/h pe strada asta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: j_add , utilizator 10:45, 24 Aprilie 2014
cyan a scris:

Daca tinerii respectivi conduc masini fara a detine permis de conducere va dati seama ca nu ii vor impiedica un indicator de limitare de viteza sau niste limitatoare.

Abia dupa finalizarea scolii se vor monta limitatoare si indicatoare de limitare a vitezei dar pana atunci puteti initia o actiune cu locuitorii din zona cu privire la cele semnalate de dvs..

Cum este obiceiul in RO dureaza destul de mult pana sa se faca ceva bun in interesul cetatenilor.


:) Exista Politie si in ciuda nepotismelor, eu cred in interventia ei! Chiar daca x e prieten cu y din Politie, y are cel putin un "prieten" in Politie care ii vaneaza miscarile. Nu vreau sa stam lipiti de garduri cand se "joaca" teribilistii. Daca putem face ceva sa schimbam, vom face! :)
Si-apoi, zona rezidentiala, unde soseaua poate fi folosita de copii ca loc de joaca...suna atata de bine! :) Se merita!

Nu exista un tipizat.
Descrieti situatia prezenta si solicitati luarea masurilor in consecinta.
Le si propuneti aceste masuri sa nu inteleaga cei de la primarie ca este vorba despre plantat panselutze.
Asa cum spuneam dureaza destul de mult pana se va face ceva, eu am facut o cerere ptr montarea unui indicator de restrictie, acces doar ptr riverani, s-a facut o parcare si s-a creat un drum de acces catre alta zona, toti treceau pe aleea dintre blocuri ca pe circuitul de formula 1, pana la urma au montat si stalpi, dar a durat un an si ceva pana s-a raspuns pozitiv la cerere.
cyan a scris:

dar a durat un an si ceva pana s-a raspuns pozitiv la cerere.


Multumesc pentru sfaturi!

Un an si ceva...multisor...
Dar, incepem demersurile si insistam apoi, ca doar suntem la sat, strazi mai putine, ghiseuri de pendulat intre, mai putine... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod rutier drumuri nepublice MihaelaLogofatu MihaelaLogofatu Buna ziua! Sotului meu i s-a luat ieri permisul pt neacordare de prioritate pe un drum care nu este public. Iesea din complexul rezidential in care locuim si ... (vezi toată discuția)
O masina circuland cu viteza excesiva mi-a lovit cainele pe raza ... aidu aidu o masina circuland cu viteza excesiva mi-a lovit cainele Pe raza localitatii, conducatorul auto circula cu viteza vadit excedand limitei de 50km/h. Ma aflam ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat gimi21 gimi21 salut vreau si eu sa stiu daca depasesc intr un sat pe trecerea de pietoni o masina care incetineste si nu exista nici un pieton cu o viteza de 80 km/ora (vezi toată discuția)