avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa mediu uleiuri minerale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa mediu uleiuri minerale

Va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila a achizitiei si achitarii uleiului de motor de la furnizor pana la vanzarea si incasarea uleiului de motor de la clienti (ulei cu taxa de mediu specificata distinct pe facturi).
Precizez ca sunt un intermediar-prestez servicii de reparare a motoarelor, schimb filtre de ulei si cumpar ulei de motor pe care il revand clientilor carora le-am schimbat filtrul. Nu stiu cum sa contabilizez operatiunea cu taxa de mediu de 0,3 lei/kg. de ulei de motor.
Daca eram din prima linie - producator si importator de uleiuri cred ca era mai simplu: contabilizam prin 635 si 447-Fondul de mediu. Cineva mi-a sugerat sa lucrez cu contul 473-Decontari din operatii in curs de clarificare-cont bifunctional, dar nu mi se pare corect pentru ca nu se evidentiaza taxa de ulei niciunde si la un eventual control sa nu am probleme!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Manuela_B , utilizator 10:54, 23 Mai 2014
cu cat se scumpeste litrul e alta discutie, nu toti aduc uleiul cu acelasi pret; in afara de aceasta taxa pe kg. de ulei intrat pe piata se mai plateste si pentru ambalajul in care se livreaza?
Nu conteaza pretul de achizitie, valoarea taxei de mediu este tot de 0,27 lei/ litru sau 0,3 lei/kg.
Cu ambalajele este alta poveste. In cazul acestora se plateste 2 lei/kg calculat ca diferenta intre cantitatea introdusa pe piata si cantitatea ce reprezinta obiectivul de recuperare. Dar in cazul ambalajelor exista posibilitatea de a transfera aceste obiective de recuperare cu costuri mult mai mici.
Buna ziua,
Este cert ca Ordinul 192/2014 prevede ca taxa pt uleiurile, pe baza minerala, se evidentiaza distinct pe facturile de vanzare, pe tot lantul pana la consumatorul final .
Problema eu o vad complicata pt orice comerciant.Ca sa apara pe factura aceasta taxa inseamna modificare de program si deci resurse financiare alocate pentru ceva care comerciantului nu-i aduce un plus de valoare.Valoarea taxei facturate difera in functie de cantitatea de ulei vanduta si deci pe fiecare factura poate avea alta valoare.
Am vazut facturi unde furnizorul a ales ca varianta doar mentionarea acestei taxe .
Daca nu exista contraventii,amenzi de ce s-ar mai complica comerciantul? Ca sa ajute organele statului in verificarile pe care trebuie sa le faca?
Inca lucrez la aceasta tema cu facturarea taxei.
Orice informatie este binevenita!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa ulei uzat enedaniel enedaniel Buna ziua, In Ordonanta Guvernului nr. 31/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, ... (vezi toată discuția)
Venituri pt. fondul de mediu ( 0,3 lei /kg pt uleiuri) conform oug 196/2005 goodrige goodrige Vă rog să îmi răspundeţi la următoarea întrebare: Dacă există un contract de furnizare uleiuri, semnat în Iulie 2013, Cine plăteşte taxa de mediu ... (vezi toată discuția)
Ecotaxa IOANBRADEA IOANBRADEA Buna ziua! Daca va rog, poate sa ma lamureasca si pe mine cineva cum este cu ORD. 31/2013, care spune asa: s)o taxă de 0,3 lei/kg, aplicată o ... (vezi toată discuția)