avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept sotie din a doua casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept sotie din a doua casatorie

Buna dimineata,am si eu o intrebare,ce drept are sotia supravietuitoare in momentul succesiunii dupa sot ,la mostenirea sotului din prima casatorie?ea s-a cununat cu el la o saptamana dupa decesul primei sotii,Din prima casatorie sunt 6 copii si din a doua are unul.El nu a mai locuit acolo din 1965 a stat cu amanta sa in alta localitate avand alta proprietate,iar cand a decedat prima sotie ,chiar in acea saptamana s-a recasatorit cu acea amanta in anul 1999.mentionez ca sotul NU a platit nici o taxa la primarie pe acea proprietate de peste 30 de ani totul fiind platit de prima sotie si de unul dintre cei 6 fii
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Aprilie 2014
constantin29, utilizator
Cel mai recent răspuns: constantin29 , utilizator 10:07, 19 Aprilie 2014
In testament sunt trecuti ambii soti,dar, in baza legii 18/1991.in anul 2003 s-a emis titlu propietate pe numele sotului,sotia fiind decedata de 4 ani,el recasatorindu-se la u saptamana dupa decesul primei sotii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezerva mostenirii - cat se poate intinde testatorul Qubik Qubik Concret: sunt 2 copii, majori. Mama a decedat acum 20 de ani. Copiii , majori la decesul mamei au renunțat la mostenire. Tatal a devenit astfel unic ... (vezi toată discuția)
Testament-masa succesorala-cote succesori octaviantavi octaviantavi Buna ziua, Care sunt cotele,in procente,care revin succesorilor in urmatoarea situatie : - Masa succesorala:600 mp teren pe care se afla o casa de locuit(3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)