Mi s-a adus la cunostinta,verbal ,ca locul meu de munca va fi schimbat (tot in cadrul magazinului)dar pe un alt raion.Acest lucru,la prima vedere nu ar fi o problema,insa doresc sa stiu daca aceasta modificare face obiectul art.17 din codul muncii,intrucat in fisa postului(una comuna pentru angajatii tuturor raioanelor)este specificata sintagma:cunoaste caracteristicile produselor.Mentionez ca e necesar cel putin 1 luna de zile pentru a acumula acest bagaj de cunostinte,total diferit din punct de vedere tehnic cu cele acumulate la raionul anterior.Poate sunt paranoic,dar m-am gandit la situatia in care compania va vrea sa ma testeze pentru noile cunostinte peste 2 saptamani ca mai apoi sa-mi demonstreze ca nu corespund profesional!Pot refuza?Cum motivez?Va multumesc.
In CIM de munca nu e specificat raionul si nici in fisa postului,insa o evidenta exacta in acest sens exista.Spun acest lucru intrucat pe fiecare fluturas de salariu al fiecarui angajat este specificat raionul caruia apartine astfel ca atunci cand apar lipsuri pe un anumit raion ,ei,sa aiba o evidenta a celor care lucreaza acolo si sa le opreasca dauna.Cat despre metodele de evaluare pe care le foloseste compania mea(care e 100%romaneasca),n-ati vrea sa auziti!Tocmai acesta este motivul pentru care vreau sa fiu informat,pentru a putea contracara orice masura ilegala ce m-ar putea afecta.Va multumesc.
Am sa va raspund si eu in stilul dlui Valeriu:
1.Nu se retine nicio suma din salariul angajatului decat in urma obtinerii unei hotarari definitive si irevocabile
2. Atentie la mutarea pe un alt raion: predarea gestiunii de unde plecati, preluarea gestiunii unde va muta. ca sa nu aveti surprize.
La noi se retine!Si scrie in fluturas exact suma si motivul!Cat despre predarea -primirea gestiunii daca nu exista o hartie oficiala de transfer pe alt raion cum sa se faca?Mi s-a comunicat ,repet,verbal schimbarea raionului.
1. Se retine ilegal
2. Daca ati preluat gestiunea la raionul existent cu proces verbal de predare primire ( ca altfel nu inteleg cum aveti lipsa in gestiune), la fel va trebui sa o predati
3. Faceti o adresa scrisa in care solicitati, in cazul mutarii, predarea gestiunii la raionul unde sunteti in prezent si preluarea gestiunii la cel la care va muta, conform reglementarilor legale. Mentionati ca prin nerespectarea prevederilor legale cu privire la gestiune, nu veti raspunde pentru eventualele pagube
Multumesc Pakos din nou pentru promptitudinea raspunsurilor.Gestiunea din punctul asta de vedere nu este o problema,intrucat raion-managerii trebuie sa trimita la sediu la sfarsitul fiecarei luni situatia inventarului care teoretic este in regula pe ambele raioane,de unde rezulta ca in data de 30 .04 cand am fost eu mutat ,inventarul era ok si intr-o parte si in cealalta.Problema mea consta in teama de a nu se folosi de acesasta mutare ca o capcana intinsa mie(in sensul acelei testari).