avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Semnele rutiere - Pe ambele parti ale drumului ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Semnele rutiere - Pe ambele parti ale drumului ?

Buna ziua.
Sunt curios sa aflu daca statul/CNADNR are vreo obligativitate sa amplaseze semnele rutiere pe ambele partil ale sensului de mers ?
Cel mai recent răspuns: element94 , utilizator 22:46, 13 Aprilie 2014
Va rog sa fiti mai clar. Reveniti.
hg1391-regulam.aplic.oug195

Art. 65. – (1) Indicatoarele se instaleaza, de regula, pe partea dreapta a sensului de mers. În cazul în care conditiile locale împiedica observarea din timp a indicatoarelor de catre conducatorii carora li se adreseaza, ele se pot instala ori repeta pe partea stânga, în zona mediana a drumului, pe un refugiu ori spatiu interzis circulatiei vehiculelor, deasupra partii carosabile sau de cealalta parte a intersectiei, în loc vizibil pentru toti participantii la trafic.
Multumesc. Deci inseamna ca nu este o obligativitate.
Intreb findca recent am luat o amenda de circulatie findca am fost prins cu radar cu viteza de 76Km/h in loc de 50Km/h la cative km de Aiud .
Indicatorul a fost doar pe dreapta, si eu eram in spatele unui tir, atent daca il pot depasi, normal ca nu aveam de unde sa observ indicatorul, si asa am trecut si lejer pe langa MCV-ul care ma filma :) ...Ferm convins ca sunt in afara localitatii si pot circula si cu 90 Km/h .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limitare viteza sat cu case doar pe o parte a drumului Oxigen Oxigen Imi poate spune cineva care este normativul/legea romaneasca sau europeana care prevede ca semnul de intrare in sat(si limitarea la 50km/h aferenta) se pune ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta Focus1 Focus1 Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)
Contestație pv, radar în localitate, eu în afara acesteia ionut_au ionut_au Bună ziua, Am fost surprins înainte de intrarea într-o localitate din județul Mureș, de către un aparat radar care se deplasa spre ... (vezi toată discuția)