avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bicicleta este mijloc fix?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bicicleta este mijloc fix?

Buna ziua, patronul vrea sa cumpere o bicicleta in val. de 5000 lei, acesta spunand ca vrea sa se deplaseze de la un pct.lucru la altul. Este posibil sa-o inregisrtrez ca mij.fix?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:15, 14 Aprilie 2014
mijloc fix - orice imobilizare corporală, care este deţinută pentru a fi utilizată în producţia sau livrarea de bunuri sau în prestarea de servicii, pentru a fi închiriată terţilor sau în scopuri administrative, dacă are o durată normală de utilizare mai mare de un an şi o valoare mai mare decât limita stabilită prin hotărâre a Guvernului.

HG 276/2013
art. 1
(1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, valoarea minimă de intrare a mijloacelor fixe stabilită în condiţiile art. 3 alin. 2 lit. a) din Legea nr. 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, este de 2.500 lei.
..

Avand in vedere valoarea de achizitie a bicicletei , aceasta se va inregistra ca mijloc fix.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare obiecte de inventar gabrielgr gabrielgr Achizitia urmatoarelor bunuri, intr-o institutie bugetara, unde poate fi incadrata, din punt de vedere al articolului bugetar: antena, cleste sertizare, ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturisme pentru taximetrie nukarela nukarela O firma de taxi achizitioneaza 2 autoturisme pentru utilizarea lor ca taximetre(Dacia Logan si Renault Symbol).Valoarea lor de achizitie este 1240 ron si ... (vezi toată discuția)