Buna ziua!
Am aflat azi 14.04.2014 cu stupoare ca ultima luna din cei 2 ani de indemnizatie trebuie sa primeasca tata banii in urma depunerii unui dosar pana la implinirea varstei de 2 ani ai copilului.
Sa fiu mai explicit! Fiica mea s-a nascut pe 11.04.2012. Indemnizatia de crestere a copilului a luat-o mama intrucat doar ea lucra, eu fiind pensionat pe caz de boala. La vremea cand am facut actele premergatoare pentru indemnizatie mie nu mi-a zis nimeni absolut nimic legat de factul ca ultima luna o sa iau eu acei bani, si nu sotia.
Azi cand trebuiau sa intre indemnizatia fetitei am fost sa ridic banii de pe card si am observat ca erau mai putin de jumatate din ei; drept urmare am fost sa ma interesez. Raspunsul care l-am primit pt mine a fost unul halucinant: "Dumneavoastra ca tata trebuia sa luati banii de pe 12.03 pana pe 11.04.2014. Intrucat dosarul trebuia depus pana pe 12.03.2014, chiar daca sunteti pensionat pe caz de boala, numai puteti face nimic pt a recupera acei bani!!!".
Ce intrebare va adresez dumneavoastra: Eu fiind din Craiova, Unde trebuie sa merg si cum fac sa-mi recapat drepturile(locatie, nr de telefon)?
Cu respect va salut si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra!
1. Luati legatura cu liderii de sindicat sa va raspunda la intrebare.
2. Cand ati semnat Contractul individual de munca (CIM) trebuia sa vi se dea sa cititi si Contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii si sa semnati ca ati luat la cunostinta de prevederile lui.