avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pierduta, recuperare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pierduta, recuperare

Buna ziua!
Am aflat azi 14.04.2014 cu stupoare ca ultima luna din cei 2 ani de indemnizatie trebuie sa primeasca tata banii in urma depunerii unui dosar pana la implinirea varstei de 2 ani ai copilului.
Sa fiu mai explicit! Fiica mea s-a nascut pe 11.04.2012. Indemnizatia de crestere a copilului a luat-o mama intrucat doar ea lucra, eu fiind pensionat pe caz de boala. La vremea cand am facut actele premergatoare pentru indemnizatie mie nu mi-a zis nimeni absolut nimic legat de factul ca ultima luna o sa iau eu acei bani, si nu sotia.
Azi cand trebuiau sa intre indemnizatia fetitei am fost sa ridic banii de pe card si am observat ca erau mai putin de jumatate din ei; drept urmare am fost sa ma interesez. Raspunsul care l-am primit pt mine a fost unul halucinant: "Dumneavoastra ca tata trebuia sa luati banii de pe 12.03 pana pe 11.04.2014. Intrucat dosarul trebuia depus pana pe 12.03.2014, chiar daca sunteti pensionat pe caz de boala, numai puteti face nimic pt a recupera acei bani!!!".
Ce intrebare va adresez dumneavoastra: Eu fiind din Craiova, Unde trebuie sa merg si cum fac sa-mi recapat drepturile(locatie, nr de telefon)?
Cu respect va salut si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:57, 7 Iulie 2014
1. Luati legatura cu liderii de sindicat sa va raspunda la intrebare.

2. Cand ati semnat Contractul individual de munca (CIM) trebuia sa vi se dea sa cititi si Contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii si sa semnati ca ati luat la cunostinta de prevederile lui.
da dar nici nu ai timp sa citesti toate paginiile alea
1. Cred ca nu va lua mai mult de o jumatate de ora, indiferent cate pagini ar fi avut.

2. Daca dvs. nu l-ati citit noi nu avem cum sa-l citim daca nu il vedem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediul de crestere a copilului? marianaana marianaana Anul trecut in 19 februarie2013 mam angajat la o fabrica de mase plastice printr\'o agentie de resurse umane din Timisoara.Din pacate la inceputului mai am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil niqoleta niqoleta buna ziua. As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil in urmatoarea situatie. data probabila a nasterii sfarsitul lunii octombrie ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata, indemnizatie crestere copil lauraadel87 lauraadel87 Buna seara! Lucrez din 15 martie 2013,cu 2 ore (225lei) , insa in luniile august, decembrie 2013 si ianuarie 2014 am fost in concediu fara plata.In cazul in ... (vezi toată discuția)