avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

buna ziua.
As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil in urmatoarea situatie.

data probabila a nasterii sfarsitul lunii octombrie anul curent
contract de munca de la 19 noiembrie 2013 care se va incheia la 20 august 2014.

Este vreo posibilitate sa primesc aceasta indemnizatie? se poate plati individual cotizatia la stat pentru cele 3 luni in care voi ramane fara serviciu?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:21, 25 Aprilie 2014
1. Plata contributiilor la stat nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii coppilului sa aveti venituri din salarii, din activitati indepedente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

3. Daca veti naste in octombrie 2014 cele 12 luni eligibile pentru abeneficia de indemnizatie pentru CCC sunt noiembrie 2013 - octombrie 2014.

4. - Daca va inceteaza contractul individual de munca (CIM) la 20 august 2014 ar fi bine ca inainte de a inceta CIM sa intrati in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- In aceasta situatie puteti prezenta apoi certificatele de concediu de maternitate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) ca vi le va plati.
- Dupa terminarea concediului de maternitate puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de a intra in prenatal? va rog ajutati-ne cu un raspuns concret afmatei1981 afmatei1981 Buna ziua, sotia mea este insarcinata in 10 saptamani, momentan este angajata cu contract pe perioada determinata care expira pe 15 iulie 2014, contractul la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mi_re_la68 mi_re_la68 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate beneficia de concediu de paternitate o persoana, asociat unic si in acelasi timp angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)