avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela minor

Buna seara, va rog daca se poate sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarele intrebari: Pot obtine dreptul de tutela asupra unui minor fata de care nu exista legaturi de rudenie? Care este procedura, ce pasi trebuie urmati? Minorul este in grija mamei, prin hotarare judecatoreasca, a fost recunoscut de tata dar parasit imediat dupa nastere (parintii nu au fost casatoriti). Tatal a plecat din tara la scurt timp dupa nasterea copilului si nu se mai stie nimic despre el; rudele acestuia nu au mai pastrat legatura cu copilul sau mama acestuia. Mama doreste sa plece in strainatate dar neavand siguranta unui loc de munca stabil nu doreste sa ia copilul cu ea. Am cautat legislatia specifica, proceduri, dar totul este fie foarte vag, fie limbajul prea specific. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Shelly , utilizator 01:08, 16 Februarie 2018
Ok atunci, lasati plasamentul, va face mama o declaratie cum ca a lasat copilul in grija dv. maxim un an, mergeti si declara asta si la Autoritatea tutelara si asta e. In cateva ore ati terminat.
Nu are rost sa va legati la cap cu mai mult, va ajunge.
multumesc mult pentru raspuns. Sper sa rezolvam in timp util.
sant bunica unei fetite de 3 ani si jumatate,am 49 de ani si doresc o informatie.Fiica mea a nascut fetita avand 16 ani la momentul respectiv fapt pentru care am crescuto eu pe nepotica atat si pe fiica mea..Acum ia doreste sa plece in strainatate pentru a-si hasii un loc de munca si fetita ramane cu mine.Fiica mea doreste sa ma declare drept raspunzatoare a fetitei din toate punctele de vedere.Intrebarea mea este :unde trebuie facute demersurile necesare pentru a-mi da tutela fetii daca numai asa se poate rezolva situatia si ce este necesar a fi facut pentru tutela?..Sau daca exista o alta solutie?.multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela minor System03 System03 Buna seara! Imi poate fi acordata tutela in cazul in care ambii parinti ai minorului (si ai mei, minorul este fratele meu) sunt plecati in strainatate, la ... (vezi toată discuția)
Bună seara,sunt mama unui băiețel iar custodia copilului îl ... Denisa1303 Denisa1303 Bună seara,sunt mama unui băiețel iar custodia copilului îl am eu , as dori sa plec în străinătate și să-mi las băiețelul la bunica ei (fosta ... (vezi toată discuția)
Cum pot avea grija de un copil de 16 ani care are mama plecata in strainatate ,iar tatal este decedat? Nicunedelcu75 Nicunedelcu75 Mama minorului nu are posibilitatea sa se intoarca in tara,dar este de acord sa am grija de el.Ce pot face legal sa ramana la noi? (vezi toată discuția)