avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bon fiscal pentru decontare cheltuieli protocol
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bon fiscal pentru decontare cheltuieli protocol

Buna ziua,
in cadrul cheltuielilor de protocol, pot aparea bonuri fiscale emise de unitati fast food KFC sau McDonald. Intrebare - acestea trebuie sa contina codul fiscal al platitorului, ca la bonurile fiscale pt. combustibil, trebuie cerut sa se aplice stampila pe verso sau se accepta ca atare?, avand in vedere ca sunt personalizate - contin marca producatorului. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:53, 18 Aprilie 2014
De ce vreti sa exceptati aceste firme? Nici ele nu doresc acest lucru ci vor sa se conformeze.

Depinde ce vreti sa deduceti cu respectivele bonuri.Daca discutam despre TVA...trebuie sa contina codul fiscal al clientului, printre altele...si sa aiba o valoare sub 100 euro
vreau sa deduc cheltuiala, in principal. Trebuie sa cer sa aplice stampila pe bonul fiscal? multumesc.
Eu asa am inteles chestia asta:

Bonul fiscal este considerat document justificativ daca valoarea acestuia nu depaseste 100 euro la cursul B.N.R. din ziua emiterii si are inscris de catre casa de marcat C.U.I. al clientului.

In celelalte situatii recomand ca bonul fiscal sa fie insotit de factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri fiscale dianakaoro dianakaoro Stiu ca pentru inregistrarea in contabilitate bonurile fiscale trebuie stampilatede furnizor, si trebuie sa contina codul fiscal si denumirea clientului ... (vezi toată discuția)
Tva rovineta ? Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, dupa cum bine se stie incepand cu 14 martie pe toate bonurile fiscale apare CUI-ul societatii. Intrebarea mea este, la bonurile de rovineta de ... (vezi toată discuția)
Deducere tva benzina simoponea simoponea Buna ziua! Pe firma am doua autoturisme unul care merg zi de zi si deduc 100% benzina si toate cheltuielile , ptr ca sunt administrator si il folosesc numai ... (vezi toată discuția)