avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Studii universitare de licenta cu diploma cerute la ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Studii universitare de licenta cu diploma cerute la posturi bugetare

am terminat Facultatea de stiinte politice si administrative Babes-Bolyai, 3 ani la zi si mi-am luat licenta.
Sunt interesata daca studiile mele sunt bune sau nu, pentru a putea participa la concursul organizat de Primarie pentru un post de consilier clasa I debutant.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DIANA_RU , utilizator 14:32, 24 Aprilie 2014
Conditiile de angajare sunt stabilite de catre cei care scot posturile la concurs.

Pentru anumite domenii unde se solicita studii superioare, studiile dvs nu pot fi luate in considerare (de exemplu, juridic, economic etc.)

mentionez in anunt apare asa: - conditii generale "candidatii trebuie sa indeplineasca conditiile generale prevazute de art 54 din legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici cu modificarile si completarile ulterioare.
- conditii specifice ocuparii functiei publice- studii universitare cu diploma de licenta, respectiv studii superiare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta, in domeniul asistenta sociala sau stiinte administrative"
-postul scos la concurs :"functie de executie: consilier ,clasa I, grda profesional Debutant"

VA rog sa ma ajutati sa interpretez anuntul corect,
eu am terminat facultatea in stiinte administrative , am licenta insa fac. a fost de 3 ani...
-nu stiu ce inteleg ei prin "studii universitare cu diploma de licenta" eu ma incadrez in acesta?
-si studiile mele sunt studii superioare de scurta durata?
-am mai citit in art. 54 din legea 188/1999 de ceva perioda de studii de minim 5 ani(asta iarasi nu inteleg deci neaparat trebuie sa am master ca sa candidez?} atunci de ce apare mentionat diploma de licenta...

va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
9lucia, utilizator
Dupa parerea mea, va trebuie studii de masterat pentru postul respectiv.
Iata de ce:
Legea nr. 1 din 5 ianuarie 2011, a educaţiei naţionale: Art. 153
(1) Programele de studii universitare de master reprezintă al II-lea ciclu de studii universitare
(2) Diploma de absolvire sau de licenţă a absolvenţilor învăţământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
smeagull, utilizator
studii superiare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta = studii superioare de 5 ani sau absolvirea si ciclului II Bologna
9lucia a scris:
-nu stiu ce inteleg ei prin "studii universitare cu diploma de licenta" eu ma incadrez in acesta?

Bineînțeles că vă încadrați.

Postul scos la concurs este o funcție publică de execuție, iar pentru funcțiile publice de execuție Legea nr. 188/1999 nu impune ca ocupantul lor să aibă studii de master.

Alte discuții în legătură

Conditii studii participare concurs pentru functie publica de conducere laura-ioana laura-ioana Buna ziua! In situatia in care participantul la concurs pentru o functie de Director economic are studii universitare de lunga durata ( \\\\"din perioada ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Transformare post din clasa iii - in clasa i, in sistemul bugetar si cerinte de studii pentru "studii superioare de lunga durata" dupa noua legislatie tip bologna. MaximD MaximD Buna. Sunt angajat pe post de referent (clasa III) din anul 2015, intr-o institutie bugetara. Mentionez ca in 2013, am absolvit cu diploma de licenta la ... (vezi toată discuția)