am terminat Facultatea de stiinte politice si administrative Babes-Bolyai, 3 ani la zi si mi-am luat licenta.
Sunt interesata daca studiile mele sunt bune sau nu, pentru a putea participa la concursul organizat de Primarie pentru un post de consilier clasa I debutant.
Multumesc
mentionez in anunt apare asa: - conditii generale "candidatii trebuie sa indeplineasca conditiile generale prevazute de art 54 din legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici cu modificarile si completarile ulterioare.
- conditii specifice ocuparii functiei publice- studii universitare cu diploma de licenta, respectiv studii superiare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta, in domeniul asistenta sociala sau stiinte administrative"
-postul scos la concurs :"functie de executie: consilier ,clasa I, grda profesional Debutant"
VA rog sa ma ajutati sa interpretez anuntul corect,
eu am terminat facultatea in stiinte administrative , am licenta insa fac. a fost de 3 ani...
-nu stiu ce inteleg ei prin "studii universitare cu diploma de licenta" eu ma incadrez in acesta?
-si studiile mele sunt studii superioare de scurta durata?
-am mai citit in art. 54 din legea 188/1999 de ceva perioda de studii de minim 5 ani(asta iarasi nu inteleg deci neaparat trebuie sa am master ca sa candidez?} atunci de ce apare mentionat diploma de licenta...
Dupa parerea mea, va trebuie studii de masterat pentru postul respectiv.
Iata de ce:
Legea nr. 1 din 5 ianuarie 2011, a educaţiei naţionale: Art. 153
(1) Programele de studii universitare de master reprezintă al II-lea ciclu de studii universitare
(2) Diploma de absolvire sau de licenţă a absolvenţilor învăţământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate.
-nu stiu ce inteleg ei prin "studii universitare cu diploma de licenta" eu ma incadrez in acesta?
Bineînțeles că vă încadrați.
Postul scos la concurs este o funcție publică de execuție, iar pentru funcțiile publice de execuție Legea nr. 188/1999 nu impune ca ocupantul lor să aibă studii de master.