avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatiile asistentului de farmacie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatiile asistentului de farmacie

buna ziua, sunt de profesie farmacist intr-o farmacie cu circuit deschis.In farmacia unde m-am angajat de cateva saptamani, o "studenta" la postliceala de asistent farmacist elibereaza produse neavand diploma, ceea ce ma deranjeaza e ca nu ma respecta ca om, ca farmacist, etc...intr-o zi s-a bagat peste mine de fata cu patronul si un pacient, iar reteta pentru care tocmai scosesem bonul a facut-o disparuta, partea rea e ca se tot baga peste mine...ceea ce contravine codului etic al farmacistului ( si nu e moral ) , intrebare : asistentul farmacist in practica trebuie sa asculte de farmacist? (din cate stiu eu asa e, dar nu gasesc legea care spune asa ceva, ma poate ajuta cineva? )
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 14:59, 16 Aprilie 2014
Probabil ca asa ceva este prevazut in Codul de Etică şi Deontologie profesională al asistentului medical.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu stiu ce prevede codul etic al farmacistului, dar ceea ce stiu este ca farmacistul raspunde pentru medicamentele pe care le elibereaza. Daca persoana care a vandut medicamente nu este farmacist ci doar practicant, nu are voie sa elibereze medicamente. Cu atat mai mult sa elibereze retete pe care sa si semneze in calitate de farmacist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta ... Andreea Vogue Andreea Vogue Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta si am cerut o cutie de antibiotic, farmacista a spus ca am nevoie de reteta pentru a putea sa-mi ... (vezi toată discuția)
Alp-asistenti farmacie mnd mnd Buna ziua, Daca o persoana eu sunt incadrata Asistent de Farmacie, dar printr-o decizie interna el fac cu totul altceva, de exemplu operator introducere ... (vezi toată discuția)