avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare farmacie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare farmacie

salut...daca vreau sa-mi deschid o farmacie..nu sa prepar produse farmaceutice doar sa le vand , deci sa fiu intermediar..am nevoie de studii de specialitate oare?..intentionez sa urmez o scoala postliceala de farmacie , specializarea va fi de asistent farmacie..este suficient sa am diploma asta sa pot comercializa produse farmaceutice?
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 13:37, 8 Iulie 2009
Da.Este nevoie de studii de specialitate pentru personalul care intră în contact cu clienţii.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2009
Florin Lucian Manolescu, Consultant managementul calitatii
dar oare e suficienta scoala asta postliceala?..sa stiu sa nu o fac degeaba,,
Trebuie sa ai o societate comerciala care sa aiba codul caen "comert cu amanuntul al produseleor farmaceutice"
Mergi la colegiul farmacistilor din judetul unde doresti sa deschizi farmacia, pentrue a-ti spuna daca mai poti infiinta o farmacie in localitatea aleasa de tine sau nu. Licentele se elibereaza pe criterii demografice (una la 5 mii de locuitori,3 mii, etc).
Daca de la colegiul farmacistilor ai un raspuns pozitiv o sa primesti o lista cu documentele necesare intocmirii dosarului care trebui depus tot la ei.(ctr. de inchiriere,ctr de munca pt un farmacist cu aviz de libera practica, schita spatiului etc.).
Dupa ce ai intocmit dosarul vei primi o vizita de la colegiul farmacistilor care pot sa-ti dea sau nu avizul favorabil.
Dupa obtinerea acestui aviz mergi la Ministerul sanatatii unde la fel vei primi o lista cu documentele ce trebuie sa le ai la dosar.
Intocmiti dosarul, il depuneti la Ministerul Sanatatii, primiti o vizita de la un responsabil de acolo, urmand a vi se elibera autorizatia sau nu.
Mai nou reg. com. nu mai conditioneaza constituire societatii de un acord prealabil, dar dupa cum bine spune colegul mergeti la colegiul farmacistilor si vedeti daca va poate da avizul pe criterii demografice. Cu privire la studii este necesar sa aveti studii superioare sau sa angajati un farmacist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare deschiderii unei farmacii locatarul23 locatarul23 buna ziua.vreau sa va rog sa imi spuneti aproximativ cam ce acte imi trebuie pentru deschiderea unei farmacii.si ce conditii trebuie sa ai la acel spatiu?va ... (vezi toată discuția)
Infiintare farmacie ramy84 ramy84 Ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru infiintarea unei farmacii, astfel incat sa poata incheia contract cu Casa Nationala de Asigurari de ... (vezi toată discuția)
Infiintare drogherie in mediul rural luminuta luminuta As vre sa stiu daca pot deschide o drogherie in mediul rural, daca nu mi-am finalizat inca studiile si ce personal poate fi angajat? (vezi toată discuția)