Am si eu cateva intrebari. V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta/sfatui.
Ideea este ca eu am inceput sa lucrez pentru o companie (nu e din RO), lucrez remote din Romania (de acasa) - servicii de consultanta.
Contract facut intre mine si companie pe servicii de consultanta (incepand cu data de 15 Martie).
Problema ca mare este ca nu am PFA-ul facut - e inca in pending (mai am nevoie de cateva documente, contract de comodat - pentru alta adresa fata de cea de unde domiciliez/cea din buletin etc). Sa zicem ca poate mai dureaza cateva saptamani pana e gata.
Intre timp, eu trebuie sa trimit invoice/factura la acea companie pentru perioada 15 Martie - 15 Aprilie (ca sa ma plateasca).
Xulescu, domiciliat, cont bancar X, consultant bla bla - am prestat servicii, suma datorata X.
Bun!
Intrebari:
1. E vreo problema daca incep sa incasez bani inainte sa fie PFA-ul facut?
2. E vreo problema daca incep sa incasez bani in cont bancar de PF fizica inainte ca PFA-ul sa fie facut? (initial voiam sa incep sa incasez pe un cont bancar pt PFA, dar daca nu am PFA-ul facut...)
3. Cum declar banii primiti in aceasta perioada?
Mi se pare foarte complicat.
Daca m-ar putea lumina cineva, ar fi superb!
Cum ma sfatuiti sa fac astfel incat sa fiu in regula si sa nu am probleme?
Se pare ca nici unii de la ANAF nu stiu de capul lor.
Am fost acum la sectorul de care apartin, am vorbit si mi s-a spus ca nu am acoperire daca declar prin 201. Atat timp cat nu desfasor o activitate reglementata de statul Roman (chiar si in aceste conditii, online - cu primire bani de la o companie straina), nu se poate + ca se considera venituri din strainatate doar in cazul in care imi desfasor activitatea (sau mi-am desfasurat-o in acel stat), ori in cazul acesta eu sunt in Romania. :)
Declaratia 201
DianaGherea
Buna ziua.
Am un PFA CAEN 6201 (realizarea software la comanda). Am lucrat doar cu clienti din strainatate si tot ce am incasat, am incasat prin contul ... (vezi toată discuția)