avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fara asigurare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fara asigurare

cum se sanctioneaza conducerea unui autovehicul fara RCA valabila?
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 13:16, 25 Decembrie 2014
In cazul in care un autovehicul este depistat circuland in trafic fara a detine o polita RCA valabila, proprietarul va fi sanctionat cu o amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei, dar si cu retinerea certificatului de inmatriculare al masinii, precum si a placutelor cu numerele de inmatriculare. La retinerea certificatului, politistul rutier elibereaza conducatorului de vehicul o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie.

Amenda mentionata anterior este prevazuta la art. 64 din Legea nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile din Romania, in timp ce sanctiunile complementare (retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor) sunt stabilite de Codul Rutier, la art. 112, litera s, precum si la art. 112, alin.3.

Daca detinatorul vehiculului nu face dovada asigurarii acestuia, dupa 30 de zile de la data aplicarii masurii prevazute anterior, politia rutiera dispune radierea din evidenta a vehiculului, potrivit art. 76, alin. 3 din Codul Rutier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare Cariga Andreea Cariga Andreea Buna ziua. Am nevoie de o informație. Daca circuli cu o mașină fără asigurare care sunt sancțiunile prevăzute de lege? Vă mulțumesc (vezi toată discuția)
Rca DAN921125 DAN921125 Ex: masina cu RCA, loveste o masina fara RCA si masina cu RCA este de vina. Cum se rezolva problema si cine repara masinile? Ce pateste cel cu masina fara RCA? ... (vezi toată discuția)
Itp si asigurare expirate de 4 ani CRIS-tyna CRIS-tyna ce se intampla daca am itp si asigurare expirate de 4 ani in spania,circuland in romania!? (vezi toată discuția)