Buna Seara, Am si eu o mare rugaminte, as dori un sfat privind situatia mea grea:
de la jumatatea lui 2011 tot am incercat sa imi gasesc un job si nu am reusit - la
45 de ani e aproape imposibil sa te mai angajeze cineva - nu am beneficiat nici de ajutor somaj, n-am nici pensie si tot anul 2012 am incercat sa achit ratele la credit fiind inglodata in datorii - in 2013 nu am mai reusit sub nici o forma, si fara nici o instiintare mi s-a pus poprire pe singurul cont detinut - era de salariu in 2011 dar am si un overdraft la el - diferit de creditul mentionat - si ca atare nu mai am un ban, chiar acum de Paste am ramas cu un pumn de orez in casa...
Banii primiti in cont mi-au venit prin transfer de la o persoana fizica ce a dorit sa ma ajute in aceste zile cu o suma de bani pentru medicamente - sunt suspecta de cancer... Se poate stii de la Sector 3 ca nu am nici un venit de la sfarsitul lui 2011 si nici nu stiu cand s-a decis poprirea - mi-au spus cei de la banca ca ar fi un dosar din 2013 si cum contul meu a fost tot timpul 0 - acum probabil cu aceasta suma - data de Pomana in Preajma Pastelui - mi-au blocat tot contul... Cui pot sa ma adresez macar sa imi ofere 2/3 sau macar 50% sa pot sa imi cumpar ceva medicamente... Cu mii de multumiri anticipate, Alice
Daca tot sunteti atat de amabila, "abuzez" cu inca o intrebare - daca tot nu se instiinteaza nimic cum pot stii daca nu mi s-a "dat" deja apartamentul spre vanzare/ executare silita in vederea recuperarii datoriei - precizez aceasta este de 11.200 iar in cont eu am primit doar 1200 deci ar cam fi 10.000 de recuperat - si in plus se pot face abuzuri ? (In RO ma astept la orice dar en fin...) Ma refer la o situatie de genul, am apartament de 3 camere de 65 mp in Titan si ar valora cam 65.000 dar sa zicem ca ar fi estimat la 48.000-50.000 - cum ca e din 1967, vechi (desi blocul e de 4/4 si foarte rezistent), ultim etaj, mafia imobiliara dicteaza preturile etc.... Intrebarea mea este: poate fi vandut - fara incuvintarea proprietarului si la pret de jumping-trash like 35.000-25.000 tinand cont ca intervine si "mafia judecatorilor" ?
Pur si simplu sunt bolnava de inima, suspecta de cancer si prea multe nu mai astept de la viata asta, dar nu prea suport socurile "informationale" brusc livrate, prefer o "asimilare in
timp" pe cat posibil pentru o mica obisnuinta... daca e normala aceasta...Incerc sa lupt doar ca sa imi mai platesc datoriile si sa nu las pe alcineva raspunzator pentru ele - desi eu is cea care "stinge datoriile" unei familii ce treptat s-a destramat... miii de multumiri anticipate Alice
Stati linistita, si nu va mai faceti atatea probleme.
In cazul in care vor dori sa va execute silit pentru recuperarea intregii creante datorate, prin vanzarea altor bunuri ce le detineti, veti fi instiintata printr-o somatie de plata, in care veti avea si un termen de plata si ulterior unul de contestare.
Nu va mai faceti atatea griji, cel putin de moment.
Dar daca totusi doriti sa stiiti situatia imobilului dvs. in caz ca este grevat de vreo sarcina, si ca sa dormiti linistita, mergeti la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti, si acolo solicitati sa vi se elibereze o fisa informativa a imobilului. In trecut, costa vreo 60 de lei.
La momentul de fata nu mai stiu concret pretul si procedura de eliberare, dar cei de acolo va pot da suficiente informatii.
11200 lei, euro ?
Vanzarea imobilului nu se face fara publicatie de vanzare, veti fi instiintata din timp. Vanduta la licitatie, se obtine un pret mult mai mic fata de pretul pietei, nu e deloc indicat sa asteptati sa se vanda locuinta la licitatie.
Judecatorii nu au amestec aici , se vinde legal si la 20mii, asa ca nu asteptati sa ajungeti la o astfel de vanzare. Mai bine vindeti dvs, acoperiti datora si va luati ceva mai mic. Daca se vinde la licitatie , nu va vor ajunge banii sa mai luati o locuinta.
Mii de multumiri pentru ambele raspunsuri - intr-adevar am avut o mica neconcordanta in ultim mesaj postat insa deja "apasasem pe buton"... Deci datoria este de 11.200 LEI/RON pentru care mi s-a pus poprire, am primit banuti pe card cum spuneam de "Pomana Pastelui"
ca valoare 1200 evident LEI/RON deci ramas cu circa 10.000 LEI/RON datorii (ar mai fi si altele, inca un credit + datoria de intretinere, cand nu ai job/venit vin "claie, gramada" de abia am putut plati abonament la telefon si net prin datorii la alte persoane fizice) iar de restul discutiei privind vanzare apartament era vorba de valori in euro. Deci...da, voi incerca prin ceva - mesaj urgent - sa vand apartamentul de 3 camere Titan si sa imi acopar toate datoriile asta cu prioritate apoi daca mai ramane ceva luarea unei super mici garsoniere
Inca odata Dumnezeu sa Va Binecuvanteze pentru toate sfaturile - extrem de valoroase pentru noi "astia mici si nestiutori" intr-ale proceselor, drepturilor civil/juridic etc.- si gandurile pozitive care le oferiti voluntar tuturor celor prezenti cu problemele lor pe forum !!! multa Sanatate sa Va dea Domnul, am sa revin in cel mult 2 saptamani cu detalii referitoare la finalitate situatie, pana atunci cu deosebit respect si stima, toate cele bune!!! Alice