avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare Pata de Apa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare Pata de Apa

Dragul vicinu meu are o pată de apă pe perete, dupa cateva luni a fost o judecată si decizie de la judecator spune așa:

Obliga parata la efectuarea cuvenitelor reparatii la sistemul de alimentare cu apa din baia aflata in imobilul sau pentru stoparea stricaciunilor provocate in baia reclamantului din imobilul; urmand ca, in caz contrar, reclamantul sa fie autorizat la efectuarea acestora per cheltuiala paratei.

Eu nu vreau să fac reparati din casa mea pentru că eu cred că problema nu este de la mine (nici nu a fost expertisa pentru asa ceva). În cazul în care nu fac reparati din casa mea, ce poate face?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:51, 25 Aprilie 2014
vă spune sentința: vecinul o să facă reparațiile pe cheltuiala lui (mult mai mare) și după aia o să vă ceară să le plătiți. și va trebui să le plătiți.
asta am vrut de la inceput, sa faca lucrari el pe chieltuiala mea, dal el a refuzat pentruca a spus ca nu este posibil sa faca lurcari din casa lui. Deci daca nu sunt obligat sa-l las sa intre la mine sa faca lucrari, imi este bine asa.
Eu nu vreau să fac reparati din casa mea pentru că eu cred că problema nu este de la mine

Nu credeti ca este problema la dumneavoastra, nu este mai simplu sa chemati un instalator care sa verifice unde este "buba", poate este o defectiune la partile comune si atunci chemati presedintele sau administratorul sa constate ca nu este de la dumneavoastra, sa repare defectiunea pe cheltuiala administratiei?
Legea 230/2007 Art. 17 Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament sau spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile sau sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18 In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

Instalatorul meu spune ca nu este de la mine, instalatorul vecinul spune ca este de la mine... am incercat mai multe variante, eu personal sunt expert in constructi si stiu cand o pata este din causa apartament de sus sau din causa conductile aflate in spatile comune. Si in cazul este 100% din partile cumune find ca cladire (si conducte) au aproape 110 ani. (cer scuze daca nu scriu asa de bine dar
Ati incercat sa vorbiti cu presedintele asociatiei de proprietari, care sa aduca un instalator neutru?
Ca asa cu "mie imi este bine asa" nu rezolvati nimic, daca erati in locul vecinului ce spuneati?
Si in cazul este 100% din partile cumune find ca cladire (si conducte) au aproape 110 ani.

Si daca stiti ca problema este la partile comune, de ce nu luati legatura cu cei care au responsabilitatea sa rezolve aceasta problema?

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa repare defectiunea? StancescuGabriela StancescuGabriela Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje, la etajul trei. In urma cu o saptamana, vecinul de la etajul doi mi-a reclamat ca i se prelinge pe perete, apa in ... (vezi toată discuția)
Inundarea vecinului de sub mine hpf2180 hpf2180 De 3 ani de zile ma confrunct cu o problema delicata,sunt acuzat de vecinul de sub mine cum ca il inund.La mine in casa in afara de apa imprastiata cu mopul de ... (vezi toată discuția)