avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie baie apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie baie apartament

Buna ziua!
Va rog sa-mi dati un sfat urgent!!!
Anul trecut prin noiembrie-decembrie vecina de la apartamentul de sub mine a venit spunandu-mi ca am inundat-o.La mine era totul ok.M-am gandit ca e o problema cu teava de scurgere comuna(fiind un bloc construit in anii '70)o fisura,ceva..Am chemat un instalator care mi-a spus ca nu are ce sa faca deoarece la mine in apartament e totul in regula si ca probabil e o problema in apartamentul de dedesupt.Nimeni nu a mai spus nimic!Astazi,dupa aproape 7 luni aceasta vecina a venit la usa mea insotita de tatal sau si facand mare scandal cum ca baia ei arata foarte rau ca ii cade tencuiala din tavan si ca totul este din cauza mea.Menzionez ca pana astazi nu au avut nicio pretentie si noi nu am mai stat de vorba din ziua in care i s-a comunicat ca nu din cauza noastra a avut loc nefericitul eveniment.Eu inteleg ca vor sa faca rost de banii pt reparatii de la mine dar de ce nu mi-au cerut nimic atunci?
Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez ?
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 23:26, 12 Iunie 2009
Ar trebui sa discute cu administratorul blocului pentru astfel de probleme.Din datele mentionate reiese ca i-ati adus la cunostinta ca nu din cauza Dmv are probleme cu tavanul , astfel incat daca doreste sa faca rost de bani sa faca plangere catre cei responsabili de drept.Ideal ar fi ca sa luati legatura cu instalatorul care v-a ferificat instalatia si sa obtineti o declaratie pe proprie raspundere sau orice dovada sub forma scrisa de unde sa rezulte ca paguba produsa vecinului rezulta din buna gestionare a imobilului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"orice dovada sub forma scrisa de unde sa rezulte ca paguba produsa vecinului rezulta din buna gestionare a imobilului.".... cred ca sunt eu greu de cap.... ca nu inteleg cum a dus buna gestionare la pagube...

In alta ordine de idei... puteti incerca sa rezolvati problema pe cale amiabila. E clar ca daca este afectat tavanul vecinei e o problema intre cele 2 apartamente. fie de la scurgerea Dvs, fie de la o teava comuna. Normal ... si legal ... este sa colaborati la remedierea defectiunii nu sa preconstituiti probe privind o nevinovatie prea putin probabila.
Nu costa asa de mult reparatul unei tevi si zugravitul unui tavan de baie... si... nota bene.. data viitoare puteti fi dvs cea inundata...doar blocul e din 1970...ce o sa ii spuneti atunci vecinului de deasupra? Sa stea linistit ca nu e nici o suparare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E putin cam aiurea ca dupa 7 luni de la reclamarea unei inundatii incepe scandalul.
Dar dv ati fost atiunci sau acum in apartamentul de jos sa vedeti ce-i acolo ?
Ati intrebat sau va explicat daca a fost inundatie doar acum 7 luni sau au mai fost probleme si intre timp ?
Oricum e bine sa rezolvati amiabil. Logic nu are de unde veni apa in tavanul baii decat de la apartamentul de deasupra sau apartamentele de deasupra. Dar cum la dv este uscat , e posibil sa fie o conducta de scurgere, un sifon care este in planseul dintre dv si vecinii de jos. La fisurarea sifonului din pardoseala , la dv in casa e uscat (am patit-o si eu) dar la cel de jos curge si se imbiba tot tavanul. Daca-i sifonul este al dv si se poate inlocui numai din baia dv si nu de la vecin .
Un instalator poate sa-si dea seama cat de cat dar sa vada apartamentul afectat, nu numai al dv.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sinteti sigur ca ati chemat un instalator si nu un "instalator" ? :D
la blocurile mai vechi de 30 de ani s-au folosit elemente din plumb pentru scurgere ... teava, sifon, etc. in timp, imbinarile tevilor cit si sifonul de pardoseala cedeaza si creeaza disconfort vecinilor de dedesubt.
va sugerez sa contactati un instalator adevarat care sa se orienteze dupa pata de la vecina, pata care lasa de obicei forma unui cerc sau arc de cerc in zona cu probleme. si pe zona respectiva, prin translatie vizuala la ea, instalatorul afla de unde a aparut problema, in principal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)
Scurgere neconforma la bloc BogdanMelenciuc BogdanMelenciuc Bună ziua. Locuiesc la etajul 8 al unui bloc. La una din bai țeavă de scurgere de pardoseala iese în tavanul vecinului de dedesubt și apoi întra în ... (vezi toată discuția)