avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 intabulari pe aceasi parcela de teren este posibil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 intabulari pe aceasi parcela de teren este posibil?

Buna ziua am si eu o problema cu un teren cumparat in 2002 cu act notarial de vanzare cumparare.Am toate actele titlu propietate in original contractul de vanzare cumparare etc l-am intabulat acuma 3 saptamani pe numele meu am primit extras cf de informare tot ok,am platit impozitu 12 ani de zile am scos la primarie certficat fiscal si certificat ca nu este in arenda.Am un cumparator iar cand am mers sa arat terenul clientului am vazut ca este lucrat de un vecin care pretinde ca este terenul lui si ca la cumparat el.I-am spus omului ca eu sunt intabulat pe el si nu poate fi el propietaru dar el insista ca este propietar ca la lucrat 12 ani si ca el la cumparat in 97 si ca este si el intabulat pe el in vechiul cf,exista cumva 2 cf-uri?Eu numai inteleg nimica ori era suparat ca il lucra de atatia ani si eu vreau sa-l vand si ma mintit ori chiar are acte ca el asa se lauda este cumva posibil sa fi vandut propietara de 2 ori si sa existe 2 intabulari pe o parcela de teren fara ca sa stie cumparatorii unu de celalalt?Eu am toate actele ok pe unde am fost am primit actele fara probleme nu a aparut acest individ nici unde.
Ce se poate face? Ma amenintat ca el ma da in judecata dar pana acuma nimica.....cand am vrut sa vorbesc cu el mi-a inchis telefonu in nas....clientu va dati seama s-a speriat ca sunt probleme si a zis sa clarific situatia ce sa fac?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
viliezwarez, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 13:12, 23 Aprilie 2014
Din cate inteleg .... afirmatia dvs. ca sunt doua intabulari pe acelasi teren este bazata exclusiv pe sustinerile vecinului.
Mergeti si solicitati un extras de carte funciara la OCPI si verificati daca exista o suprapunere sau nu.
Daca nu .. inseamna ca vecinul intentioneaza sa introduca o actiune in uzucapiune intemeiundu-se pe folosinta pasnica, continua si netulburata de ... cati ani numai dvs./si vecinul stiti.
TImpul nu curge in favoarea dvs. Miscati-va cat mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren intabulat pe altcineva viliezwarez viliezwarez Buna am vandut un teren perfect legal din punct de vedere juridic inscris in cf la notar am facut vanzare cumparare am incasat banii tot ok. Dar acuma m-am ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intravilan viliezwarez viliezwarez Buna ziua mama mea a cumparat in anul 2002 un teren de la o femeie,anul acesta eu m-am dus sa-l intabulez la o firma iar aceasta a intabulat terenul fara ... (vezi toată discuția)
Fond funciar ContSters254407 ContSters254407 Ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu un proces - fond funciar? (vezi toată discuția)