avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... DECLARATIA 112 SECTIUNEA C
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

DECLARATIA 112 SECTIUNEA C

Am depus declaratia 112 pe sectiunea c eu administratorul femeia de servici si presedintele toti pe conventii civile si imi da urm eroare:
E: asigurat (3) [idAsig = 3] sectiune asiguratC (1)
eroare regula: S9bb: Pentru asigurat de tip C <> tip 25, asigSO = 2
Ce sa fac sa corectez aceasta eroare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 02:57, 24 Aprilie 2014
marryradu a scris:

Am depus declaratia 112 pe sectiunea c eu administratorul femeia de servici si presedintele toti pe conventii civile si imi da urm eroare:



Conform norme in vigoare presedintele de asociatie poate sa fie retribuit in baza contractului de mandat
L nr 230/2007 Art. 32
(la data 21-Jan-2008 Art. 32 din capitolul IV reglementat de Art. 18 din capitolul II din Norme
Metodologice din 2007 )
(1) Preşedintele asociatiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi
remunerati pe baza unui contract de mandat, conform hotărârii adunării generale a
proprietarilor, la data adoptării bugetului anual de venituri şi cheltuieli.
HG nr 1588/2007(8) Presedintele asociatiei de proprietari poate fi remunerat, pe baza de contract de mandat, potnivit art. 32 aIin. (1) din Legea nr. 230/2007, in limitele bugetului de venituri si cheltuieli aprobat prin hotarare a adunarii generale, potrivit prevederilor Codului fiscal.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
ynocentta, utilizator
Presedintele asociatiei trebuie sa aiba contract de mandat, nu conventie civila.
Pentru contractul de mandat, presedintele trebuie completat in sectiunea A pentru care se platesc contributii de angajat si angajator (mai putin somaj si ceva fonduri concedii).
Administratorul si femeia de serviciu se angajeaza cu CIM, nu cu conventie civila. Deocamdata indreptati eroarea imediata (cu presedintele) si ganditi-va sa transformati conventiile civile - care nu mai sunt legale - in contract de mandat si CIM-uri.

Refaceti D.112, completand in sectiunea A datele presedintelui, iar in sectiunea C administratorul si femeia de serviciu, iar in tabelul centralizator din fata stergeti toate contributiile si adaugati-le automat . O sa vedeti ce apare nou. Refaceti si statul de salarii si indemnizatii conform cu aceste noi cheltuieli salariale.

Pentru presedinte, aveti impozit pe salarii - cod 602 - iar pentru ceilalti aveti impozit din conventii civile etc - cod 616. Astea le adaugati manual. Restul apar automat.

UPDATE LATER
Spuneti-ne cum ati completat campurile pentru al 3-lea angajat in D.112. Uitati-va si daca e ceva completat diferit la acesta fata de ceilalti doi.
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2014
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii de plata si declaratii pt presedinte as proprietari -pensionar marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna seara. 1.Pt.un presedinte al as.de proprietari -pensionar,incadrat pe baza unei conventii civile de 100 ron pe luna-brut, ce obligatii trebuie ... (vezi toată discuția)
Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii retinute la presedintele unei asociatii de proprietari giv giv Buna ziua! Datorita faptului ca nu am gasit un raspun exact care sa ma lamureasca 100% stimati colegi va supun atentiei urmatoarea problema: Avem un ... (vezi toată discuția)