avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune accident rutier

Buna ziua,
am suferit un accident de circulatie in urma caruia am avut nevoie de 50 de zile ingrijiri medicale .Conform noului cod penal nu mai ma incadrez la vatamare corporala din culpa iar in procesul penal inceput nu figurez ca parte civila .
Pot obtine daune pentru suferinta fizica suferita ? Daca da , in ce conditii , daca in procesul penal nu sunt parte civila ?

multumesc
Buna ziua ,
despagubiri civile obtineti daca apelati la firma de asigurare si apoi daca nu sunt suficiente apelati la instanta civila ...
bafta

Buna seara,

In cazul in care doriti sa va adresati instantei pentru solutionarea problemei,inainte de a actiona in instanta firma de asigurari,incercati solutionarea pe cale amiabila.
Daca veti actiona in instanta,aveti nevoie conform legii,de a apela la un mediator pentru informarea privind avantajele medierii,procedura in urma careia veti primi un certificat de informare daca se prezinta si partea adversa si nu doreste rezolvarea situatiei prin mediere sau un proces verbal daca aceasta nu se prezinta la sedinta de informare stabilita.
Stima!
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2014
mediator_craiova, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere recomandata de instanta - pasi de urmat Luoana Mihaela Luoana Mihaela Societatea noastra s-a format prin divizare in urma procesului de privatizare . Astfel , s-a incheiat un protocol de divizare si doresc ca terenurile care sunt ... (vezi toată discuția)
Cuantum daune morale Luciana21 Luciana21 Buna ziua, va rog sa imi spuneti un cuantum al daunelor morale pe care as putea sa le solicit pentru o vatamare corporala din culpa;mi s-a sugerat sa fie ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie informarea privind medierea inaintea introducerii cererii? andr_georgi andr_georgi va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care doresc sa mai construiesc un etaj iar unul din vecini nu-mi da acordul cu toate ca toti ceilalti mi-au dat acordul ... (vezi toată discuția)