avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, taxe
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, taxe

Doresc sa aflu regimul taxelor de mostenire. Am auzit ca atunci cand mostenesti o cladire, exista o perioada de gratie in care nu se plateste taxa de mostenire.
Este adevarat?
Care sunt detaliile?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2014
mirceani, utilizator
Cel mai recent răspuns: TheGreyWolf , utilizator 16:20, 26 Aprilie 2014
Nu stiu ce intelegeti prin taxa de mostenire....
In termen de doi ani de la decesul celui pe care il mosteniti nu se plateste impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale insa se plateste onorariul notarului si eventual taxe de intabulare daca imobilul este intabulat , adica inscris in Cartea Funciara. Aceste taxe se stabilesc in functie de grila de expertiza imobiliara pentru uzul notarilor, pe zona, strazi, an de construire al imobilului, materialele folosite la construirea acestuia...
Multumesc pt ajutor
Traind in SUA de peste 20 de ani, nu mai sunt la curent cu legile romanesti
Ca sa mosteniti ceva trebuie sa acceptati in termen mostenirea.....:yes:
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
avvalentina, utilizator
avvalentina a scris:

Ca sa mosteniti ceva trebuie sa acceptati in termen mostenirea.....:yes:

Buna ziua! Daca succesiunea se face dupa bunica mea si singurele rude in viata sunt eu, soara mea si fiica ei cum se imparte? Mentionez ca bunica a murit in 1997 si pana in prezent nu s-a facut nici un demers pentru succesiune. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare Roxanne30 Roxanne30 Buna seara, As dori sa va intreb cam cat ar ajunge un contract vanzare-cumparare facut intre mama-fiica si care ar fi valoarea minima a apartamentului la ... (vezi toată discuția)
Taxe pt succesiune Maria1952 Maria1952 buna ziua, ma intereseaza sa stiu care sunt costurile (taxe notar, taxe pt imobil, sau ce alte taxe se mai percep), pt deschiderea unei succesiunie mentionez ... (vezi toată discuția)
Mostenire marin2013 marin2013 Buna ziua .Mama mea a decedat .Succesiunea,dupa parintii ei nu a fost facuta .Bunicu i-a lasat 1ha de pamant [ intravilan-extravilan] Decesu bunicului a fost ... (vezi toată discuția)