avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda penala pentru conducerea sub influenta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda penala pentru conducerea sub influenta alcoolului

Buna ziua,

Pe scurt, in septembrie 2012 am fost oprit de politia rutiera la un control de rutina, aveam o imbibatie a alcoolului in sange mai mare de 0.80 g/l, si luna viitoare urmeaza sa am proces.

Conform noului cod penal, am citit ca, in loc de inchisoare cu suspendare se poate aplica amenda penala.

Nelamuririle mele sunt urmatoarele:

1) Care este sansa sa primesc amenda penala?
2) Daca primesc amenda penala, ce presupune aceasta? Permisul imi va mai fi anulat? Perioada de 1 an si 7 luni in care am avut permisul suspendat va fi luata in calcul in vreun fel?

Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Multumesc pentru raspuns.

Ziceti ca pot sa ma prezint la examen dupa ce au trecut cele 6 luni. Dar ca sa ma prezint la examen anterior trebuie sa ma si programez. Pot sa ma programez cand sunt cele 6 luni spre sfarsit incat sa dau cat mai repede dupa ce trec?
Parerea mea este ca nu, dar mergeti dvs si intrebati la politie cel mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.9 valifilip valifilip As dori sa stiu daca permisul de conducere a fost anulat pentru conducerea unui autovehicul cu o alcolemie de0.9 am primit decizia in instanta amenda penala ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal kuykpopyk kuykpopyk care va fi noul cod penal... ma intereseaza pentru infactiuni la codul rutier. pentru acuzatiile conducere fara permis si conducerea unui autoturism ... (vezi toată discuția)
Alcool , permis , sentinta? DerekA DerekA Buna seara! In data de 12.10.2015 am fost testat de un agent de circulatie cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,54 in aerul respirat. Am fost insotit la ... (vezi toată discuția)