avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune vatamare corporala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune vatamare corporala

In 07.03.2014 am avut accident auto. In urma contactarii unei bacterii din spital jud. (spitalizare in urma acc. 07.03-17.03 pe chir tor) am fost internata ulterior la spit boli infectioase 21.03 - 25.03 + 01.04 - 11.04. La sfatul avocatului nu am depus inca dosar de vatamare corporala la asig RCA, in ideea ca asteptam finalizarea dosarului penal. Nu stiu daca a fost un sfat bun, pentru ca am auzit ca de la momentul in care mi se vor acorda daunele ptr vatamare corporala pana la solutia definitiva si irevocabila se poate castiga dobanda capitalizata destul de mare, insa eu la momentul de fata nu am cerut nimic... Am 2 intrebari:
1. In ce termen pot sa deschid dosarul ptr vatamare la asig RCA ?
2. In instanta pot sa leg prima spitalizare de celelalte 2, si anume, daca nu as fi avut accidentul, nu m-as fi internat la spit jud si nu as fi contactat bacteria? sau face obiectul unui alt dosar... Multumesc!



















Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2014
nucu$, utilizator
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 12:07, 14 Mai 2014
Pentru obtinere de despagubiri pentru vatamari corporale cauzate de un accident rutier, se pot obtine despagubiri pe asigurarea de raspundere civila auto al celui responsabil de accident; despre obtinerea de despagubiri ca urmare a contactarii bacteriei ca urmare a spitalizarii dvs. , vorbim de malpraxis, adica de raspunderea unitatilor sanitare/medicului care v-au acordat ingrijirile medicale.
Sunt doua situatii distincte.
Multumesc pentru raspuns! In urma accidentul eu am fost victima, pentru daune materiale am aplicat CASCO cu regres, intrucat voi otine o suma mai mare decat daca as fi mers pe RCA, insa nu stiu cum sa procedez cu daunele pentru vatamare corporala. Pentru ca am avut accidentul acum aproape 2 luni, dar am fost in imposibilitatea de a depune dosarul de daune vatamare corporala intrucat am fost spitalizata 27 zile in total, este tarziu sa il depun acum? Pentru ca urmaresc sa obtin si acea dobanda. Tot ce voi primi de pe CASCO va stinge datoria de la banca.
Fiind partea vatamata daunele materiale si morale se formuleaza si se depun in dosarul penal, atat in faza de urmarire penala cat si in timpul procesului penal. Asiguratorul va fi introdus in cauza si va fi obligat prin hotarare judecatoreasca sa va plateaca toate daunele. Valoarea daunelor pretinse trebuie justificate prin documente.
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc pentru raspunsul complet!
eu va sfatuiesc sa formulati plangere penala nu sa mergeti la asigurator sa va rugati de ei sa va despagubesca.
In fata instantei, daca va fi penal sau civil , ramane de vazut , dar veti lua cu siguranta mult mai mult decat puteti primi pe cale de negociere cu asiguratorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca in caz de deces marag68 marag68 tatal meu a decedat in urma unui accident auto produs in luna martie a acestui an. Masina a fost condusa de unchiul meu si deoarece avea atat rca cat si casco ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala crysta crysta cati bani se pot cere ca daune in cazul unui accident rutier in care victima a suferit vatamari corporale iar certificatul medico-legal este de 10 zile. Ce ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizarii victimelor din accident rutier sandyy sandyy Am avut un accident rutier in decembrie 2008 soldat cu o victima, am reparat masinile implicate pe asigurarea mea RCA si CASCO, fiind considerata vinovata, am ... (vezi toată discuția)