avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Ziua mondiala a Securitatii si sanatatii la locul de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Ziua mondiala a Securitatii si sanatatii la locul de munca

Ziua mondială a sănătăţii şi securităţi la locul de muncă este sărbătorită la 28 aprilie, iar anul acesta tema evenimentului este ?Sănătatea şi securitatea la utilizarea substanţelor chimice la locul de muncă?. Impactul expunerii la substanţe chimice asupra sănătăţii lucrătorilor este enorm, iar sensibilizarea publicului este obiectivul cheie al evenimentului din acest an.

Alte subiecte relevante - precum restructurarea, concilierea dintre viaţa profesională şi cea privată, condiţii de muncă decente în afara UE - sunt, de asemenea, discutate în cadrul unei conferinţe organizate de Comisia Europeană în 28 aprilie, la care participă EU-OSHA. Conferinţa urmăreşte să promoveze o dezbatere despre abordarea de perspectivă a condiţiilor de muncă, pentru a asigura niveluri înalte de calitate, siguranţă şi egalitate în muncă.

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:52, 28 Aprilie 2014
Pentru cei dornici sa se informeze asupra utilizarii substantelor chimice la locul de munca/ postul de lucru, este util a se studia Cerintele minime de securitate si sanatate pentru asigurarea protectiei lucratorilor impotriva riscurilor generate de prezenta agentilor chimici, aprobate prin HG nr. 1218/ 06.09.2006 cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv Cerintele minime de securitate si sanatate pentru protectia lucratorilor impotriva riscurilor legate de expunerea la agenti cancerigeni sau mutageni in munca, aprobate prin HG nr.1093/ 16.08.2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Actele normative sunt disponibile pe internet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fise cu date tehnice de securitate jacquelline jacquelline As dori sa stiu in baza carei legi furnizorii de produse chimice au obligatia transmiterii catre clienti a fisei cu date tehnice de securitate (vezi toată discuția)
Norme ssm 00ionutz00 00ionutz00 Buna ziua! As dori sa stiu daca normele specifice NSSM 25 referitoare la acoperiri metalice mai sunt in vigoare sau au fost abrogate odata cu apartia legii ... (vezi toată discuția)
Nssm - domeniul veterinar adina2211 adina2211 Buna ziua tuturor Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie: unde as putea sa gasesc normele de sanatate si protectie in munca in domeniul medicieni ... (vezi toată discuția)