avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... mi se pare bataie de joc...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

mi se pare bataie de joc...

Buna ziua,din septembrie 2008 ma bat la Tribunal cu Casa de pensii,am cistigat si la Fond si si la Curtea de apel.in 31 martie 2009,a fost ultima dezbatere si inca nu s-a redactat sentinta.Credeti ca e normal?Cit timp trebuie sa treaca de la pronuntare pina la redactare? Nici nu stiu cum sa pun imtrebarea...cit e maximum de timp im care sint obligati sa redacteze o sentinta?Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: emanuellen , utilizator 03:58, 8 Mai 2009
Va duceti la arhiva,cereti condica si cititi minuta,asa aflati mai repede, ce a hotarat Instanta!
art. 264. C. pr. civ: Motivarea hotararii se va face in termen de 30 de zile de la pronuntare. Daca instanta a fost alcatuita din mai multi magistrati, presedintele va putea insarcina pe unul dintre ei cu redactarea hotararii.
asa este cum spune studentinca 30 de zile de la data pronuntarii hotararii. De asemenea aveti si posibilitatea aratata de lupalb de a verifica condica de la arhiva instantei care a dat ultima sentinta.
Termenul de 30 zile este unul de recomandare, dar puteti depune o cerere la registratura Curtii de Apel prin care sa solicitati instantei sa redacteze mai repede hotararea, fiind necesar sa o depuneti la Casa de pensii, pentru a beneficia de ceea ce ati castigat in instanta.
Redactarea hotărârii se face în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare. În acelaşi timp trebuie redactată şi părerea judecătorilor rămaşi în minoritate (art.264 alin.1 şi 2 C.proc.civ.) . Dar nerespectarea acestui termen nu afectează valabilitatea hotărârii, deoarece este un termen relativ. Cel mult, el poate să atragă sancţiuni disciplinare pentru judecători.

Alte discuții în legătură

Hotarare divort alina010 alina010 Procesul de divort s-a finalizat in noiembrie 2010 insa nici pana in acest moment nu am primit acasa hotararea respectiva. Nu s-a facut recurs, insa nu inteleg ... (vezi toată discuția)
Cat timp mai trebuie sa astept pt ca judecatorul sa dea motivatiile deciziei luate? okdaniok okdaniok La un proces civil,Curtea de apel a dat decizia civilă in data de 07.10.2012. Intrebarea mea este: cat timp mai trebuie sa astept pt. ca judecatorul sa dea ... (vezi toată discuția)
Divort imo imo Dupa cite zile trimit de obicei dupa terminarea divortului deciziile sau sentinta judecatoreasca? Nu stiu cum se zice corect la hartia ,dovada cu care pot ... (vezi toată discuția)