avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor total aberant !!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor total aberant !!!

Buna Ziua,
Va rog, ce parere aveti despre urmatoarea decizie a unei instante in ceea ce priveste programul de vizita cu copilul ?

" ... dupa urmatorul program:
-in zilele de sambata si duminica din primul si al treilea week-end al fiecarei luni, intre orele 10-19, la domiciliul reclamantei parate;
-in prima saptamana a vacantei de Paste, zilnic intre orele 10-19, la domiciliul reclamantei parate;
-in prima saptamana a vacantei de iarna, zilnic intre orele 10-19, la domiciliul reclamantei parate;
-in primele doua saptamani ale lunii iulie si in primele doua saptamani ale lunii august, zilnic intre orele 10-19, la domiciliul reclamantei parate."

OK. Ce sa inteleg? Ca desi am divortat, acum sunt obligat, prin aceasta decizie, sa va vad zilnic cu fosta sotie? In conditiile in care domiciliul meu se afla la 200km de domiciliul minorului.
Cum pot ataca? Unde sa ma adresez?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 22:23, 28 Aprilie 2014
Nu chiar zilnic..dar din hotarare rezulta ca veti petrece clar fiecare craciun in familie :)
Vacanta de paste e toata o saptamana...
Dvs ce ati cerut ? Ce varsta are copilul?
La domiciliul mamei nu inseamna ca mama va sta langa dvs.
Daca aveti distanta de 200 de km intre dvs, vreti ca fiul sa pargurga distanta asta la fiecare 2 saptamani?
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Am cerut unul din doua weekend-uri sau in cazul in care nu reusesc sa cad la o invoiala cu sotia, sa petrec eu weekendurile impare de peste an cu copilul iar cele pare sa ramana la domiciliul mamei.
Consider ca fiind aberant acest mod de a petrece timpul cu copilul! Cum pot sa ma duc 1 zi cu el la munte sau la mare? Ca trebuie sa-l aduc acasa la mama lui la ora 19.
Am cerut o luna in vacanta de vara, in care sa-l pot lua si sa pot merge cu el la domiciliul meu.
Ancheta sociala imi este favorabila pentru a putea lua copilul la mine.
Ca sa nu mai spun ca judecatoarea ma amenintat in sedinta ca "o sa suport consecintele" ca nu am acceptat programul impus de sotie!
Buna ziua,
Aveti calea de atac a apelului si apoi a recursului sentintei.
Despre restul, instanta judeca nu doar in functie de solicitari ci si in functie de varsta si eventuala dorinta a copiilor cat si de raportul psihologic atasat la dosar.
Nu cred ca e ok pentru un copil de 5 ani sa strabata distanta la doua saptamani, dar care ar fi metoda prin care as putea sa merg intr-o excursie cu copilul? chiar si peste weekend, nemaivorbind de programul de peste vara, in care mi-ar fi absolut imposibil sa fiu si la serviciu si cu copilul? Mai exista o speta asemanatoare? Are cineva cunostinta de asa ceva?
Multumesc.
Nu sunteţi singurul care beneficiază de hotărâri ciudate. Tatăl copilului meu a primit program de vacanţă, pentru un copil de 3 ani, 3 săptămâni zilnic de la orele 14 la 18, exact în orele de somn al copilului, e drept, cu posibilitatea de a lua copilul la o anumită adresă, dar şi cu dreptul mamei de a-i însoţi:stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Lnterpretare decizie divort notar ContSters400040 ContSters400040 buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si ... (vezi toată discuția)
Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)