avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Personal executie de la alta firma fara subcontractare ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Personal executie de la alta firma fara subcontractare / sustinere?

Cum putem folosi la o licitatie pe executie lucrari personal calificat care nu este angajat al nostru, ci de la alta firma? Persoanele in cauza nu au PFA si am dori sa le luam prin contract de la cealalta firma, dar nu putem sa o subcontractam pe aceasta, nici sa o angajam altfel in licitatie deoarece este conflict de interese?
Se poate prezenta un Contract de colaborare intre noi si forma respectiva prin care aceasta ne da oamenii ceruti? Un fel de contract de comodat , dar cu forta de munca, nu cu utilaje?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ionela Manea , Consilier juridic 15:53, 5 Mai 2014
Care/cum arata cerinta din Fisa de date a achizitiei? Puteti pune "declaratii de disponibilitate" pentru persoanele respective, insa daca vi se cere mai mult, de ex. contracte etc, atunci puteti incheia un angajament de sustinere cu societatea ai carei angajati sunt, fara sa fie nevoie sa subcontractati
Nu putem angaja nici ca tert sustinator in licitatie deoarece nu se poate completa formularul cu neincadrarea in art. 69-1. In fisa de date nu apar la eligibiliatate, insa este formular cu personalul angajat in indeplinirea contractului si de asemenea in propunerea tehnica sunt enumerati oamenii,
Puteti sa incheiati direct cu personalul respectiv contracte de colaborare, si nu cu firma, avand in vedere ca nu doriti sa o implicati nici ca subcontractant, nici ca tert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - sustinere in cadrul unei licitatii publice andr_georgi andr_georgi Va rog sa-mi spuneti daca o firma mica care are spre exemplu 8 angajati iar in cadrul unei licitatii publice ii trebuie pentru executie 50 de angajati, iar ... (vezi toată discuția)
Tert sustinator capacitate tehnica si/sau profesionala luandai luandai Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii cu privire la urmatorul caz: Intentionam sa participam la o licitatie, insa nu indeplinim una dintre ... (vezi toată discuția)
Sustinatorul tehnic pentru licitatii. laritzu laritzu Buna ziua.Asa cum spune si titlul ,as vrea sa stiu care este statutul legal al sustinatorului tehnic in licitatii. Va multumesc. (vezi toată discuția)