avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pentru studenti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pentru studenti

Hristos a inviat! Am trecut printr-o serie de intrebari si raspunsuri legate de subiectul acesta, insa nu-mi este clar un lucru: eu m-am inscris la facultate in luna iulie 2013, anul universitar a inceput in octombrie iar eu trebuie sa nasc undeva la inceputul lunii iunie 2014... prin urmare, nu voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului...nu?
Cel mai recent răspuns: andreeatel , utilizator 19:27, 30 Aprilie 2014
Inainte de a incepe facultatea ce ati facut? Ati lucrat? Ati fost eleva?
in anul universitar 2012-2013 m-am inscris la facultate, in Iasi, insa baietelul de 2 ani s-a imbolnavit (in primul semestru) si nu a mai primit permisiunea de a intra in colectivitate asa ca a trebuit sa stau cu el acasa. Nu am mai platit taxa, iar ei m-au exmatriculat dupa primul semestru. In vara m-am inscris din nou la Suceava (ne-am mutat in zona). Nu am realizat venituri impozabile.
1. Trebuia sa prezentati la facultate adeverinta medicala si se putea intrerupe frecventatrea cursurilor pe motive medicale ceea ce va permitea sa beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (bineinteles daca plateati si taxa la facultate, pentru a nu fi exmatriculata).

2. - In situatia data nu mai puteti benficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil.
- Veti beneficia doar de alocatia de stat pentru copii.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pt cresterea copilului bianca1990 bianca1990 sunt studenta anul 2,intre invatamantul preuniversitar si facultate la care sunt acum,am fost inscrisa la alta facultate la care am mers doar un semestru,iar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 Buna ziua As avea si eu o intrebare referitoare la indemnizatia de crestere a copilului, si anume: sunt insarcinata in 7 luni si tocmi am terminat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil lismanucristina lismanucristina In urma cu 2 ani si 2 luni am ramas insarcinata,fiind studenta la facultate de zi anul 2 am beneficiat de indemnizatie crestere copil pana acum doua luni,acum ... (vezi toată discuția)