avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Autorizatie de construire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Autorizatie de construire

Legea 50/1991 spune, la primul articol:

Art. 1. - (1) Executarea lucrarilor de constructii este permisa numai pe baza unei autorizatii de construire sau de desfiintare, emisa in conditiile prezentei legi, la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil - teren si/sau constructii - identificat prin numar cadastral, in cazul in care legea nu dispune altfel

Am o intrebare: O asociatie de proprietari (dintr-un bloc de locuinte) poate sa solicite autorizatie de construire, prin votul majoritatii proprietarilor !?



Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Mariana Apostol , utilizator 10:37, 1 Mai 2014
Asociatia nu poate emite autorizatii de constructie.Poate sa fie de acord sau nu pentru o lucrare in spatiile comune sau chiar in spatiul privat.
Autorizatia de constructie conform Legii 5o se acorda de Primarie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare casa scarii ay08021 ay08021 buna seara, am si eu o nelamurire: doresc izolarea peretului de la bucatarie pe casa scarii. am depus o cere la asociatie spre aprobare ca sa nu am probleme cu ... (vezi toată discuția)
Ocupare spatiu abuziva anaxor2 anaxor2 Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarea problema: pe casa scarii la etajul 4 presedinta asociatiei a construit langa garsoniera ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari Alexandru_cor Alexandru_cor Buna. As avea nevoie de un sfat. Am un apartament si o garsoniera una langa cealalta si as vrea sa fac un zid pe casa scarii (spatiu comun), astfel incat sa ... (vezi toată discuția)