avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Legal sau ilegal?- executare imobiliare credit ...
Discuție deschisă în Executare silită

Legal sau ilegal?- executare imobiliare credit negarantat imobiliar

As dori sa aflu si eu parerea unui specialist referitor la un paragraf care se trimite in acele scrisori, de catre firmele de recuperare, si anume cel referitor la executarea silita a bunurilor imobile.
Atata timp cat contractul de credit, semnat intre mine si banca, nu prevede o garantie imobiliara, vreau sa stiu cu ce drept sunt amenintat cu acest paragraf?
Daca aveam un credit impotecar, daca aveam un credit de nevoie personale luat cu ipoteca atunci da, mi se pare corect sa existe asa ceva in acea scrisoare de informare.
Oricum legea in Romania este interpretabila, in multe cazuri, iar firmele de recuperarea, ca le stim deja au reclame si la TV, stim cum au aparut si ce scop au.
Multumesc in avans pentru lamurirea la acel paragraf.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:32, 1 Mai 2014
CBucuresti a scris:

Atata timp cat contractul de credit, semnat intre mine si banca, nu prevede o garantie imobiliara, vreau sa stiu cu ce drept sunt amenintat cu acest paragraf?

Pentru ca un creditor sa execute silit un debitor, inclusiv prin urmarirea bunurilor imobile ale acestuia, nu este necesar ca sa existe o garantie reala imobiliara intre cei doi. Ca atare, banca va poate executa silit (inclusiv casa), chiar daca nu ati semnat un contyract de garantie imobiliara.

P.S. Nu sunt specialistul pe care il asteptati, dar intrebarea fiind banala, m-am riscat :)
Se poate executa silit pe imobile in functie de valoarea creantei.
Mie mi se pare corect sa fiu executat silit cu un bun pentru care am garantat, nu cu unul care nu face obiectul contractului de credit. De aceea se numea, la data la care l-am achizitionat, credti de nevoie personale fara garantii imobiliare!
Este ca in celebra fraza, ce are s... cu prefectura?
Ah, am uitat, traim in Romania, si muritorii nu au drepturi, numai obligatii!

Si multumesc de raspuns, dar as vrea totusi o parere avizata!
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Se poate executa silit pe imobile in functie de valoarea creantei.


Si in contractul de credit este specificat acest lucru?
Ca imi aduc aminte ce am semnat!
Ce suma datorati in prezent?

Alte discuții în legătură

Contract ipoteca vs contract fara garantie ipotecara adiprenne adiprenne Buna ziua! As dori sa aflu daca in cazul in care am un imprumut finaciar care nu este garantat cu ipoteca cum poate debitorul sa execute un ... (vezi toată discuția)
Executarea unei sentinte judecatoresti straine in romania NATHAN HATIEGAN NATHAN HATIEGAN Buna ziua. Va solicit o clarificare in legatura cu un subiect care intereseaza in acest moment cel putin 100 000 de Romani aflati in Spania. Toti acestia au ... (vezi toată discuția)
Executare silita lumifatu lumifatu spuneti-mi va rog daca este posibil in cazul contractarii unui credit in al carui contract nu s-a garantat cu casa, executarea silita se poate face atat pe ... (vezi toată discuția)