As dori sa aflu si eu parerea unui specialist referitor la un paragraf care se trimite in acele scrisori, de catre firmele de recuperare, si anume cel referitor la executarea silita a bunurilor imobile.
Atata timp cat contractul de credit, semnat intre mine si banca, nu prevede o garantie imobiliara, vreau sa stiu cu ce drept sunt amenintat cu acest paragraf?
Daca aveam un credit impotecar, daca aveam un credit de nevoie personale luat cu ipoteca atunci da, mi se pare corect sa existe asa ceva in acea scrisoare de informare.
Oricum legea in Romania este interpretabila, in multe cazuri, iar firmele de recuperarea, ca le stim deja au reclame si la TV, stim cum au aparut si ce scop au.
Multumesc in avans pentru lamurirea la acel paragraf.
Ipoteca e una din formele de garantare, e o garantie reala, confera un drept de urmarire a bunului si un drept de preferinta.
Art. 2.327
Cauzele de preferinta sunt privilegiile, ipotecile si gajul.
Creditorul dvs e chirografar adica are un drept de gaj general asupra bunurilor dvs, pt suma care o datorati, creditorul poate cere executarea bunurile si veniturilor dvs pana la indestulare.
Art. 2.324
(1) Cel care este obligat personal raspunde cu toate bunurile sale mobile si imobile, prezente si viitoare. Ele servesc drept garantie comuna a creditorilor sai.
E dreptul creditorului sa isi recupereze banii de undeva daca nu ati vrut sau putut sa ii dati de bunavoie asa se intampla peste tot, nu in Romania.
Diferenta intre ipoteca si un gaj general e ca un creditor ipotecar are sigur ce executa iar cel chirografar recupereaza doar daca debitorul sau are bunuri.
Tot e bine ca ati intrebat inainte de a ramane fara casa.
Executare silita
lumifatu
spuneti-mi va rog daca este posibil in cazul contractarii unui credit in al carui contract nu s-a garantat cu casa, executarea silita se poate face atat pe ... (vezi toată discuția)