avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... TVA achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

TVA achizitie intracomunitara

Sunt II neplatitoare de tva si vreau sa cumpar marfa(imbracaminte ) din Italia in valoare de 5000 Euro.Factura emisa de depozitul din Italia cuprinde si TVA-ul lor de 22%. Eu cum operez in contabilitate si cum pot vinde marfa?ii adaug si TVA din Romania? cum pot recupera(sau deduce) TVA italian de 22%.?
Am inteles ca daca achizitia depaseste 10000 euro/an trebuie sa ma declar platitor de TVA si sa ma inregistrez in ROI.. In cazul acesta la marfa cumparata cu TVA trebuie sa ii adaug si TVA din Romania?Pot aduce marfa cu masina unui prieten?sau trebuie sa fac contract cu el? am inteles ca si la transport ai probleme daca nu indeplinesti anumite cerinte.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 15:28, 3 Mai 2014
Avand in vedere ca aveti asa de multe nelamuriri si toate sunt probleme majore, cred ca cel mai bine ar fi sa intrebati contabilul dumneavoastra sau sa intrebati un consultant pe aceste probleme.
Daca ati platit T.V.A. in Italia nu mai platiti si in Romania.

In contabilitate o inregistrati ca si marfa cumparata in Romania: T.V.A. trece pe cheltuieli.

Puteti aduce marfa cu masina personala sau cu cea a unui prieten.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva cu taxare inversa portocala142002 portocala142002 Buna ziua!Tocmai mi-am depus dosarul pentru infiintarea unui PFA si acum nu stiu ce si cum sa fac privind tva`ul..Eu marfa o achizitionez din UE ..din afara ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare Slash01 Slash01 Buna ziua, Am infiintat un SRL si inca nu sunt inregistrat ca platitor de TVA si nici in ROI (sunt in curs actele). Problema mea este urmatoarea: trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Un pfa platitor sau nu de tva pentru un magazin de haine? portocala142002 portocala142002 Intentionez sa-mi fac un PFA si sa fac achizitii intracomunitare de imbracaminte din UE..cum e mai bine...sa fiu platitor de tva sau neplatitor de tva?pe net ... (vezi toată discuția)