avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pentru titluri de stat si depozite bancare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pentru titluri de stat si depozite bancare

Va salut respectuos,

Sunt somer si am cumparate cateva titluri de stat cu scadenta la sfarsitul anului viitor, iar sotia mea este farmacista cu contract de munca, deci cu statut de angajat, dar este si administrator cu 60% din actiuni la farmacia respectiva..

1.Voi fi obligat sa platesc cass pt.castigul obtinut la rascumpararea titlurilor de stat?
2.Sotia mea va fi obligata sa plateasca cass pt.dobanzile din cele 2 conturi bancare?

Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:15, 2 Mai 2014
Daca atunci nu veti avea nici un venit (somaj) pentru care sa platiti/sa vi se retina intr-o forma sau alta contributie la sanatate, atunci veti plati pentru castigul de la titlurile de stat care reprezinta investitie.
Sotia nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit obtinut din dobanzi la depozite si titluri de stat Marioni Marioni Buna seara, Nu cunosc noile modificări la codul fiscal si de aceea as dori sa pun urmatoarele intrebari: 1. Am inteles ca pentru dobanzile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale referitoare dividende sif imamco imamco Buna ziua, Doresc sa stiu, daca ma puteti ajuta cu informatii in acest sens, ce obligatii fiscale(declarative, plati impozit si contributii sociale - CAS si ... (vezi toată discuția)
Neplata impozit, cas, cass pentru pfa gheon gheon Sunt PFA de anul trecut din martie inregistrat in sistem de impozitare real, cu un venit brut pe martie - decembrie 2018 de 38800 lei. Din cauza unor ... (vezi toată discuția)