avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier cu presupusa victima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier cu presupusa victima

Buna Ziua. Sunt acuzat de un accident pe care nu l-am comis. Pe scurt: in data de 24 ianuarie am dus 2 fete la spital, una acuzand dureri la un picior, mi-a zis ca a alunecat pe gheata. La spital a declarat ca a alunecat pe gheta de pe o bordura. In urma unei radiografii s-a constat ca nu are nimic si i s-a prescris niste calmante si o fasa elastica. In joia mare, inainte de paste, am gasit o citatie in usa ca sunt chemat la politie in legatura cu un accident. Mi s-a comunicat ca mi s-a deschis dosar de vatamare corporala in urma unui accident rutier. Fata a declarat ca pe 24 ianuarie am lovito pe o trecere de pietoni. Plangerea este facuta pe data de 5 februarie. A adus la dosar alte investigatii ca ar avea piciorul rupt, fractura de tibie externa, menisc rupt, ceea ce mi se pare incredibil. Aceea foaie cu declaratia si cu investigarea doctorului in urma radiografiei , ca nu are nimic ci o simpla contuzie se afla la arhiva spitalului. Din acel moment de cand am fost chemat la politie, mi s-a dat doar o simpla dovada fara drept de circulatie. Mi s-a dat doar un nr de dosar si atat. Ce pot sa fac in continoare? Eu sincer nu am lovito si nii nu o cunoste-am pana in acea seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. in actele depuse de aceea fata mai scrie ca are nevoie de 45 zile de repaus sau spitalizare, nu mai tin minte exact, dar faza e ca exista foaie la spital in care in urma radiografiei este precizat de doctor ca nu are nimic, si culmea e ca am duso apoi acasa pe picioarele ei. Eu am un martor, ea are tot un martor. Iar daca se constata de prima oara la spital ca ar fi avut piciorul rupt nu ramanea la spital si se chema politia de atunci ?
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2014
Gutzik, utilizator
Solicitati oficial spitalului, cu nr. de inregistrare/ data, sa va elibereze o copie dupa documentele aflate la arhiva spitalului (inclusiv radiografia respectiva), care atesta ca fata nu avea nimic la picior la data/ ora la care dvs. ati adus-o la spital.
Depuneti documentele primite cu nr. de inregistrare/ data la dosarul respectiv.
Dar cum ati ajuns sa o duceti pe acea fata la spital? Asa, pur si simplu ? A cazut pe strada si Dvs vi s-a facut mila de ea si ati salvat-o? O cunosteati?
Daca va fi depusa o plangere penala prealabila, dumneavoastra veti demonstra, prin martori, faptul ca dumneavoastra nu ati produs accidentul rutier soldat cu vatamarea unei persoane.

Din relatarea expusa, nu este intrunit continutul constitutiv al infractiunii de vatamare corporala din culpa.


ART. 196
Vătămarea corporală din culpă
(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(4) Dacă urmările prevăzute în alin. (1) - (3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
(5) Dacă nerespectarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere sau desfăşurarea activităţii care a condus la comiterea faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(6) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
ART. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.
ART. 195
Lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte
Dacă vreuna dintre faptele prevăzute în art. 193 şi art. 194 a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 6 la 12 ani.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident, despagubiri vlaad1 vlaad1 Buna ziua, Am avut un accident cu un an si jumatate in urma. Un taxi a derapat in fata mea si a intrat pe contrasens. Am avut un brat rupt si o entorsa. Am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme CristiHD CristiHD Sunt vinovat intr-un asfel de accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme Circumstante: - am intrat intr-o alta masina fara sa ma asigur - sunt 3 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier la trecerea de pietoni alexandrumarian alexandrumarian Buna ziua , In data de 24-11-2015 ,ora 7.20,in conditii de ploaie/semi-intuneric la trecerea de pietoni de pe Bd.Iuliu Maniu 244(Turbomecanica) dupa ce am ... (vezi toată discuția)