avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier la trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier la trecerea de pietoni

Buna ziua ,
In data de 24-11-2015 ,ora 7.20,in conditii de ploaie/semi-intuneric la trecerea de pietoni de pe Bd.Iuliu Maniu 244(Turbomecanica) dupa ce am efectuat viraj stg si am cedat prioritate pietonilor aflati pe trecere (fiind pe banda 3/acceleratie) dupa ce trecerea a fost libera si conducatorul auto de pe banda 2 mi-a acordat prioritate pentru încadrarea in trafic (pe banda 2) m-am deplasat aproximativ 3 m când pe parbriz au aparut doua sacose .Am franat brusc (moment in care am fost lovit usor de autoturismul din spate) si am coborat din masina .Atunci am vazut o femeie de aproximativ 45-50 de ani -ce era cazuta 1/2 pe trotuar si cu picioarele pe carosabil.Femeie sustinea ca am lovit-o cu masina dar dupa pozitie (aproximativ 30/40 cm pana la bordura inalta) langa oglinda lt.stg -cred ca a fost un simulacru de accident sau o alunecare de pe trotuar..... Cum traficul in zona era aglomerat am rugat victima sa urce in masina sa o duc la spital . Odata urcata victima am apelat 112 unde am anuntat evenimentul rutier si am primit indicatia sa ma deplasez la Spitalul Municipal unde voi fi asteptat si de un echipaj de politie. Victima a fost dusa la camera de urgenta unde a venit si un agent BPR ....ulterior am revenit cu echipajul Politiei la locul accidentului masuratori ,la Udriste declaratii si ..Dosar de cercetare penala pentru vatamare corporala din culpa.
Dosarul prin ordonanta din 14-04-2016 a fost clasat conf art 16,art 1.lit e.Cpp-lipsa plangerii prealabile a persoanei vatamate.
NOTA : Victima-persoana vatamata- dupa vizita medicala a venit singura -cu metroul- la locul accidentului pentru asi recupera sacosele ramase in masina .A primit de la SMB o hartie -gen reteta-pe care scria: usoara contuzie cot /gamba stg.
Care este perioada de suspendare a dreptului de conducere auto in cazul clasarii cauzei si daca perioada anterioara clasarii cauzei in care m-am autosuspendat se poate adauga la interdictia ce va fi data ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:39, 9 Mai 2016
90 de zile. Nu exista in codul rutier "autosuspendarea".
ART. 196
Vătămarea corporală din culpă
(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(4) Dacă urmările prevăzute în alin. (1) - (3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
(5) Dacă nerespectarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere sau desfăşurarea activităţii care a condus la comiterea faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(6) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
ART. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.
ART. 195
Lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte
Dacă vreuna dintre faptele prevăzute în art. 193 şi art. 194 a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 6 la 12 ani.


@Stoica Ioana, utilizatorul a relatat ca dosarul a fost clasat si a intrebat despre perioada de suspendare a permisului si nu despre numarul de zile de ingrijire medicala pentru raspunderea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme CristiHD CristiHD Sunt vinovat intr-un asfel de accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme Circumstante: - am intrat intr-o alta masina fara sa ma asigur - sunt 3 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier jericho33 jericho33 buna ziua. acum 6 luni am avut un accident rutier soldat cu victime.am evitat o masina intrand pe contrasens de unde am fost lovit de alta masina. o victima a ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie cu victima ranita usor vasile20142014 vasile20142014 Buna ziua, Sunt vinovat de producerea unui accident cu victima, la schimbarea directiei de mers am acrosat un biciclist, acesta venea din sens opus si a fost ... (vezi toată discuția)