avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate

mama cu cetatenie dubla (romana /engleza)
tatal cetatean englez
domiciliul stabil in Anglia
copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ,pasaport englez
Conform legilor britanice copiii pot calatorii in strainatate cu ori care dintre parinti fara nici un act de la celalalt parinte.
As vrea sa stiu daca mama vine in Romania in vizita cu minorii daca are nevoie de vreun act de la tatal conform legilor din romania ,repet copii sunt cetateni britanici.
Va multumesc.
eu am asistat acum 3 ani la un caz cu o bunica romanca voia sa plece in Spania cu nepotul roman dar cu resedinta spaniola in pasaport, fara a avea declaratia notariala. La aeroportul Baneasa nu o lasau; dupa ceva telefoane ale bunicii la parinti acestia au sugerat sa puna o bancnota in pasaport. Tura de la PF care a interzis accesul la inceput a refuzat in continuare dar a sugerat sa astepte schimbarea turei ca sunt mai maleabili colegii. Si s-a putut.
Art.27
Am citit tot articolul .
Da intradevar copiii nu si-ar pierde cetatenia daca unul din parinti nu renunta (adica unul ar fi cetatean roman).In situatia noastra numai fiica mea este cetatean roman asadar copii minori automat ar pierde cetatenia romana daca mama ar renunta la cetatenie si nu locuiesc in tara
SCRIE IN ART.27 IN CONTINUARE ALIN.2 SI 3
Eu sunt de acord cu Legea 248/2005 avand in vedere ca protejeaza copii minori,dar ar trebui gasita o modalitate si pentru cei care au domiciliul stabil in strainatate ,sa mai introduca un articol,nu sa i chinuie cu declaratii.
Fiica mea dorea sa aiba copiii si cetatenie romana (inainte sa stie ca dobandesc prin nastere).
Cineva a dat un exemplu cu un cetatean din Siria.Probabil sotia nu avea un servici unde sa se intoarca si a ramas in Romania .Putea sa se intoarca si divortata sa lucreze daca vroia sa locuiasca acolo.De obicei din tarile cum este si Siria majoritatea femeilor daca divorteaza vin acasa.Nu trebuie facuta comparatia cu astfel de tari.
In situatia noastra mama(cetatenie dubla) nu a fost lasata sa plece inapoi acasa(in Anglia) .
Pe formular se cere tara si perioada si alte lucruri.
Mi a fost de mare ajutor legile si art.indicate.Multumesc.
O sa vedem ce se va intampla pe viitor cand vin acasa .
Ca parere proprie in cazul de fata este exces de zel. Copiii nascuti in Anglia neavand certificate de nastere romanesti - cel putin mama nu a precizat cum ca ar fi solicitat si obtinut transcrierea ori inscrierea certificatelor de nastere si ca ar fii in posesia unor certificate romanesti pentru copii ei - nu figureaza in baza de date a cetatenilor romani, deci pentru statul roman acesti copii nu exista. Ori daca e asa si sunt cetatean strain circul in tara UE tot ca cetatean strain, intru si ies la fel. Nu zic ca nu e bine sa fim prevazatori si sa avem grija de romanii nostri dar in acest caz aceste persoane nu erau cetateni romani. Mama avand dubla cetatenie isi declara cetatenia dupa care vrea sa circule, practic si-a si declarat-o prin insasi prezentarea la granita a pasaportului britanic, deci nu a unui pasaport roman de CRDS ci a unuia britanic, ceea ce inseamna clar ca si-a ales cetatenia straina si circula ca straina.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor italian cu mama romanca si tata italian fiordiribes fiordiribes cine ma poate ajuta cu mai multe informatii.eu am cetatenie romana fiul meu de 4 ani are cetatenie italiana.are pasaport individual italian.am calatorit de 4 ... (vezi toată discuția)
Dreptul privind trecerea frontierei fara semnatura celuilalt parinte simplysurprising simplysurprising Va rog sa ma ajutati cu o informatie: parintii unui minore de 7 ani au divortat in 2013. Divortul a fost unul foarte dificil iar obtinerea semnaturii tatalui ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am avut o situație destul de neplăcută astazi ... Ceseu Ceseu Bună ziua, Am avut o situație destul de neplăcută astazi și vroiam sa știu dacă a fost legal cum a procedat politia de frontiera din aeroportul Henri ... (vezi toată discuția)