avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie facuta din SUA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie facuta din SUA

Buna seara, am si eu o intrebare:
Barbat 92 ani , domiciliat in USA vrea sa doneze proprietatile din Romania compuse din casa de locuit si teren arabil, unei persoane din Romania . Proprietatea ajunge in folosinta dupa moartea donatorului, pana atunci persoana din Romania sa aiba drept de administrare
Care sunt actele necesare, tinand cont ca donatorul este in USA si cel care le primeste este in Romania ?
Care sunt documentele legale pentru aceasta si daca se pot incheia la un Consulat al Romaniei din USA fara ca cel care primeste sa fie prezent acolo ?
Datorita faptului ca donatorul are varsta de 92 ani (acesta zice ca nu are mostenitori) eventualii mostenitori pot ataca in instant donatia ? Daca da atunci ce document de donatie nu poate fi atacat de acestia ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 06:00, 7 Mai 2014
Domnul poate face o procura la consulat pentru a incheia donatia.
Da, varianta cu procura este viabila.
Ar putea face si un testament pentru a acoperi perioada de timp pana la finalizarea donatiei.
Daca decedeaza mai inainte de a se face donatia nu se mai poate face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire maria tofan maria tofan Suntem doua surori si mama (tata fiind decedat). Sora mea este stabilita in Italia si are nevoie sa-i trimit de aici din tara un model de IMPUTERNICIRE astfel ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren cu procura notariala ionutsimion ionutsimion Buna ziua, Sunt interesat de cumpararea unui teren in Romania, momentan nu sunt in tara si nici nu pot veni, il pot cumpara prin intermediul unei procuri ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor adita100a adita100a cum se obtine un certificat de mostenitor,ce acte trebuie,si de unde se procura (vezi toată discuția)