Buna ziua,
Ma intereseaza sa stiu cum este legal sa se faca plata unui salariat care a realizat ore suplimentare si ore in zi de sarbatoare legala.
Ex. luna are 21 zile lucratoare(168 ore norma); angajatul a lucrat 180 ore din care 12 ore sunt in zi sarbatoare legala.
Ar trebui platite12 ore suplimentare cu 200% si 12 ore sarbatoare legala cu 100%.Este corect asa?
Multumesc.
Multumesc, stiam acest lucru. M-am exprimat gresit, deoarece fiind platita dublu, in saga se trece la ore suplimentare. Ce nu stiam este daca sa trec procent de 100% sau 200%. Am trecut 100%, altfel ar fi rezultat ca platita triplu acea zi.
Referitor la cealalta problema cu orele suplimentare, am concluzionat ca e mai bine sa le bag un liber si le-am platit doar sarbatoarea legala. Insa as fi vrut sa stiu cum ar fi trebuit procedat de fapt in acea situație, fără alte artificii de genul celor pe care le-am adoptat.
Cu bine!
ce am inteles eu ?ca in principiu trebuie sa ii dai liber angajatului.Dar daca ii platesti dublu,orele lucrate in zi de sarbatoare legala,sau ore suplimentare, mai este obligatoriu sa ii da liber?angajatii si angajatorul prefera sa plateasca acele ore suplimentare sau lucrate in zilele de sarbatoare legala(24 ianuarie, 1 dec).ma intereseaza ce este interzis
Da. maine, noi lucram.Angajatii vor fi platiti 200%.la fel platim si orele suplimentare din cursul saptamanii.Tot 200 % platim si orele lucrate sambata.Nu dam liber,pt. ca nu avem cand si nici oamenii nu ar sta peste program sau sa vina in zilele libere,pt. recompensa cu zile libere
ce nu stiu eu exact, este cum arata pontajul.Ce este trecut la 24 Ian. daca noi lucram?Ce trecem sambata,daca lucram?Iar in zilele in care am lucrat 9 sau 10 ore, le consemnam in pontaj,ca atare.