avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil in strainatate

Buna ziua
Sunt casatorit de 7 ani, sotia este in Italia de peste un an, avem o fetita de 3 ani.
Au inceput neintelegerile intre noi(eu si sotia), posibil sa urmeze un divort.
Sotia vrea sa duc fetita la ea pana in toamna, spune ea.
Ce risc exista in situatia data, ca o data ce accept sa-i dau copilul sa nu mai vina cu el inapoi si sa ma trezesc cu un divort?
Ce as putea face sa nu ramana fetita definitiv acolo?
Multumesc
Nu vb de divort neaparat..dat fiind varsta si faptul ca e fetita, nu prea aveti sanse s-o luati inapoi.
Dvs o duceti, mama n-o mai aduce, dvs o veti dori inapoi, mama nu v-o da.. va adresati instantei si .. pierdeti, cam asta e ordinea.
Pot sa refuz divortul, in cazul in care se ajunge la asta?
Divortul se va pronunta, in ciuda pozitiei de respingere a actiunii.
daca sotii nu ajung la un acord si sotul reclamant dovedeste motivele de divort nici o instanta nu il tine casatorit cu forta
si daca refuzati divortul, fata tot la mama va ramane
nu aveti posibilitatea sa o ingrijiti/cresteti in tara? sau sa mergeti impreuna cu ea in Italia?
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)
Fosta soție mă împiedică să-mi vad copilul, ducându-l la alte adrese si ,,instruindu-l" să refuze să mă vadă. ce căi legale am la dispoziție pentru a remedia aceasta situație? Teddy71 Teddy71 Fosta sotie ma impiedica sa imi vad copilul , ducandu-l la alte adrese , si \"instruindu-l\" sa refuze sa ma vada . Ce cai legale am la dispozitie pentru a ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui la separare ady_29 ady_29 Buna seara, Am problema cu care ma confrunt de cateva saptamani. Daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator. Ma numesc Ionel, am 35 ani, sunt casatorit de 10 ... (vezi toată discuția)