avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen contestare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen contestare

Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti in ce termen se poate contesta preavizul de concediere in situatia in care motivele nu sunt reale. Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 6 Mai 2014
1. In cazul in care este vorba despre desfacerea discplinara a contractului de munca termenul este de 30 de zile de la data comunicarii deciziei:
Art.252 C.mun.
...
(5) Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

2. In celelalte situatii de incetare a c.i.m. , termenul este de 45 de zile de la data luarrii la cunostinta de masura luata .
Art.211 din Legea nr.62/2011:
Cererile pot fi formulate de cei ale căror drepturi au fost încălcate după cum urmează:
a)măsurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau încetare a contractului individual de muncă, inclusiv angajamentele de plată a unor sume de bani, pot fi contestate în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoştinţă de măsura dispusă;
....

3. In ambele situatii, contestatia se depune la Tribunalul in raza caruia reclamantul are domiciliul sau locul de munca. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de contestare a deciziei de desfacere a contractului de munca PopaPopas1 PopaPopas1 In data de 24.11.2011, am primit un preaviz prin care eram anuntat de decizia de concediere a mea cf art. 65 (1) din Codul Muncii. In acest previz, se ... (vezi toată discuția)
Care este perioada de la incetarea unui cim in care pot fi facute contestatii? BG BG Va rog sa ma ajutati cu un raspuns autorizat privid perioada (de la incetarea raporturilor de munca ale angajatului)in care pot fi facute contestatii sau ... (vezi toată discuția)
Termen contestare decizie desfacere cim Rentzu Rentzu S-a modificat cumva termenul de 30 de zile de la data comunicarii in care poate fi contestata in instanta o decizie privind desfacerea CIM ? Am auzit o ... (vezi toată discuția)