@freeelis
Prin Reg Intern stabilesti genul de motive care pot fi considerate obiective, fara a fi prevazute limitativ.
rezultă expres că salariatul are dreptul să formuleze şi să susţină toate apărările în favoarea sa, fiind vorba aşadar despre dreptul la apărare, iar nu despre obligaţia de apărare, dreptul la apărare neputându-se exercita în cadrul unei obligaţii - obligaţia de prezentare la convocare
salariatul trebuie sa se prezinte pt a-si formula apararea.....deci dreptul la aparare incepe dupa ce4 se prezinta nu inainte. Se poate prezenta la cercetare si sa nu se apere.
dacă neprezentarea salariatului la convocare ar constitui abatere disciplinară, ar fi necesară efectuarea cercetării disciplinare prealabile înainte de sancţionarea ei, ceea ce ar presupune o nouă convocare, cu consecinţa unui şir care ar înceta odată cu concedierea salariatului.
va fi o abatere disciplinara distincta intrucat neprezentarea trebuie motivata...cu un motiv obiectiv
obligaţiei angajatorului de a efectua convocarea nu îi poate corespunde obligaţia salariatului de a se prezenta la convocare, ci dreptul în acest sens al acestuia
obligatiei angajatorului la convocare (instiintare, informare cu privire la un eveniment) ii corespunde dreptul salariatului de a primi convocarea, de a lua la cunostinta de informare, nu de a se prezenta la convocare. Poate refuza sa primeasca corespondenta, iar angajatorul nu poate face dovada convocarii.
angajatorul are dreptul de a da salariaţilor dispoziţii cu caracter obligatoriu, totuşi aceste dispoziţii privesc mai ales sarcinile de serviciu, conduita la locul de muncă, iar nu efectuarea cercetării prealabile care este o obligaţie a angajatorului.
nu exista prevedere legala in acest sens....toate dispozitiile date de angajator trebuie sa aiba caracter legal. Daca vreuna dintre ele nu este legala, salariatul se poate adresa organelor de stat competente.
neprezentarea salariatului la convocare are semnificaţia renunţării salariatului la dreptul la apărare, neconstituind aşadar o abatere disciplinară
doar daca nu exista un motiv obiectiv care sa-l impiedice si refuza in mod expres acest lucru...nu se poate merge pe presupuneri.