avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire casa in urma decesului unui membru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire casa in urma decesului unui membru

Buna seara,

As avea, daca se poate, sa ma ajute cineva cu niste raspunsuri la urmatoarea problema:...de curand, unchiul meu a decedat in urma unui infarct ramanand in urma lui doar sotia (in urma mariajului de 28 de ani nu au avut copii).
Casa in care locuiau a fost cumparata de la o matusa a defunctului pe baza unui contract de vanzare - cumparare, aceasta fiind impartita in parti egale 50% matusa-mea si 50% unchiu-meu.
Actul de proprietate este pe numele unchiului-meu.
Intrebarea mea e: in urma decesului unchiului, surorile si mama lui au dreptul la parte din casa???...mentionez ca aceasta casa nu e casa parinteasca a unchiului.
Ce pasi ar trebui urmati pentru ca matusa-mea sa fie in regula cu actele?

Nu am cunostiinte in domeniu si sper sa ma fi exprimat corect:)

O seara frumoasa!!!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
monica1985, utilizator
Cel mai recent răspuns: traff , utilizator 08:34, 8 Mai 2014
traff a scris:

Sotia vine la mostenire in concurs cu ascendentii si colateralii privilegiaţi ai defunctului (descendentii acestora)si are dreptul la 1/3 din moştenire.

JI-Jane are dreptate, imi cer scuze , nu am retinut ca si mama decedatului este in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
Succesiune eliz_k eliz_k Buna ziua, As ruga unul dintre consilieri sa a lamureasca intr-o problema: daca o persoana care are sase frati (din care numai 2 in viata) decedeaza, in ce ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima ... larahau larahau Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima casa (inca activ) cu asigurare platita. Sunt casatorit de 6 ani fara copii. In caz de deces al ... (vezi toată discuția)