avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Redozarea pedepsei ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Redozarea pedepsei ?

buna seara .cum se aplica redozarea pedepsei ?sau mai bine zis daca stiti vreo cauza ?sau trebuie sa mai asteptam pentru acesta lege
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:19, 11 Mai 2014

ART. 6 c.p.
Aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei
(1) Când după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până la executarea completă a pedepsei închisorii sau amenzii a intervenit o lege care prevede o pedeapsă mai uşoară, sancţiunea aplicată, dacă depăşeşte maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită, se reduce la acest maxim.
...............................................
da e ok se stia de asta dar acum mai avem sperante la reducerea pedepselor celor condamnati definitivi dar la max special ex.are 5 ani vechiul cod iar acum ncp pedepsa max e 5 ani se mai astepta ceva modificari in aceste situatii ?
Despre modificari legislative nu va fi vorba.

Doar daca Curtea Constitutionala se va pronunta in sensul dorit de dvs. ar exista sanse.

Sau, ICCJ ori alte instante sa faca interpretari de acest fel prin care sa se faca vorbire despre neconstitutionalitatea interpretarii legii noi in raport de legea veche care desi abrogata este totusi lege penala mai favorabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea globalã a legii penale mai favorabile ºi aplicarea pe instituþii. alinadaniela87 alinadaniela87 ,,Specialiști în Drept au explicat că decizia de luni a Curții Supreme obligă judecătorii să folosească, în cadrul instituţiilor de Drept ... (vezi toată discuția)
Reasezari (redozari) pedepse IoanaManuela IoanaManuela Credeti ca se vor face reasezarile de pedepse pentru cei condamnati pe vechiul cod (ma refer inainte de a 1 februarie 2014 ) ? Ati auzit ceva concret ? (vezi toată discuția)
Cauza de micsorare a pedepsei cedo cedo In cazul in care noul CP si CPP intra in vigoare la1 feb 2014, cand pot formula in instanta actiunea de contestatie la executare in baza art 461 lit ... (vezi toată discuția)