avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura civila

Buna ziua.

Am descris pe scurt o speta in linkul de mai jos, dar mai am cateva intrebari legate de proceduri.

www.avocatnet.ro/content/for...

In fapt:
- accident rutier produs pe data de 09.04.2014;
- proces verbal intocmit de politie in data de 10.04.2014 in care politia stabileste ca soferul "XYZ" este vinovat de producerea accidentului eu fiind pagubitul;
- soferul XYZ depune contestatie impotriva IPJ in data de 23.04.2014 in incercarea de anula procesul verbal al politiei si automat a intoarce concluziile acestuia in favoarea lui;

Intrebari:
1. Instanta trimite citatie numai catre IPJ sau si pagubitului ca parte din procesul verbal? (inca nu am primit citatia)
2. Daca instanta nu-mi trimite si mie citatie (contestatia fiind impotriva IPJ) cum pot sa fac sa devin parte in aceast proces ca parte pagubita si sa sustin procesul verbal alaturi de IPJ? (IPJ care din cate am inteles nu face altceva decat sa trimita o intampinare dupa care nu se mai prezinta in instanta)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: RaDracones , utilizator 12:10, 8 Mai 2014
Bună ziua,
În opinia mea se poate formula o cerere în interes și depusă la dosarul cauzei. În felul acesta și în măsura admiterii cererii de intervenție, păgubitul va deveni parte în proces. Vedeți art.63 și următoarele cod procedură civilă.
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
ContSters318277, utilizator
"Art. 61
Forme
(1) Oricine are interes poate interveni într-un proces care se judecă între părţile originare.
(2) Intervenţia este principală, când intervenientul pretinde pentru sine, în tot sau în parte, dreptul dedus judecăţii sau un drept strâns legat de acesta.
(3) Intervenţia este accesorie, când sprijină numai apărarea uneia dintre părţi."

Sa inteleg ca ma incadrez la interventie accesorie?

Dreptul de a fi despagubit pentru pagubele pricinuite nu sugereaza incadrarea in aliniatul (2) al Art.61 ?

Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident bicicleta - plangere impotriva pv Marius_M_ Marius_M_ Buna seara, Am avut anul trecut un accident cu o masina, eu fiind pe bicicleta, masina a depasit prea aproape de mine si a atins ghidonul cu spatele masinii ... (vezi toată discuția)
Are intervenientul dreptul de a solicita cheltuieli de judecată? RazvanG91 RazvanG91 Buna seara, Nu sunt sigur daca expertii pe codul rutier pot sa raspunda la aceasta intrebare sau ar trebui sa o adaug in alta categorie dar accept ca sfat si ... (vezi toată discuția)
Tergiversare dosar dauna RaDracones RaDracones Buna ziua! Speta: Accident rutier, se intocmeste proces verbal de catre IPJ din care reiese ca soferul de taxi \\"XYZ\\" este vinovat de producerea ... (vezi toată discuția)