avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere cim

Buna ziua
In cazul in care un angajat nu s a prezentat in la serviciu de 2 ori, fiind convocat la comisia de disciplina , daca el vine si isi depune cererea de lichidare mentionand ca doreste desfacerea cu art 55 b , angajatorul poate decide sa ii desfaca cu 81 7?angajatul fiind suspendat pt absente nemotivate din prima zi pana in data cand a fost convocat la comisie...mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 9 Mai 2014
Da, nu este nimic rau in desfacerea contractului cu art.81 (7), in cel mai rau caz va putea cere sa respectati preavizul din c.i.m. dica art.81 (1).
Daca nu ati invocat un anumit articol in cererea dvs, atunci angajatorul a considerat-o demisie si , ca atare, a incetat raportul de munca in baza art.81 alin.7 C.mun.

@ roxana69
In cazul mentionat de dvs, decizia de concediere in baza art.61 alin.a C.mun., este lovita de nulitate absoluta.
e lovita de nulitate absoluta pentru ca angajatul a inaintat cererea de lichidare? (ref la rasp dat de dvs (freeelis ) Roxanei?

si tinand cont de cazul prezentat mai sus (cea in care angajatul este suspendat pt absente) si se prezinta cu cerere de lichidare in care nu mentioneaza nici un articol , se desface cu 81(7) daca angajatorul doreste?
Aveti dreptate, am mai citit postarea si am inteles ca totusi salariatul s-a prezentat in urma notificarii. Daca salariatul a venit, atunci art.61 (a) nu mai poate fi invocat la desfacerea c.i.m.
salariatul nu s-a prezentat la munca, s-a prezentat la comisia de dsiciplina, unde a refuzat sa dea o nota explicativa ....si si-a depus cererea de lichidare.
Dar, daca nu si-ar fi depus cererea de lichidare , refuzand sa dea nota explicativa, consemnandu-se acest fapt in procesul verbal , nici atunci nu se poate desface cu 61(a)?

Alte discuții în legătură

Art61 litera a din codul muncii Corcodel nico Corcodel nico Buna ziua.sotul meu a lucrat 9ani la o societate de confectii textile.intre timp a gasit altceva mai bun de lucru.a facut cerere de incetare a activitatii si a ... (vezi toată discuția)
3 absente nemotivate - desfacere c.i.m. andrei_coma andrei_coma Un amic a lipsit de la locul de munca deoarece a intervenit ceva urgent si a trebuit sa plece lipsind nemotivat 3 zile. Nu a anuntat pe nimeni pt ca era nou ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. Am niste intrebari legate de desfacerea unui contract de munca: -cand se raporteaza in Revisal desfacerea, in ultima zi de preaviz, cand se ... (vezi toată discuția)