Buna ziua,
Am facut recurs la o cauza si dupa ultima sedinta apar urmatoarele:
- Tip solute: amana pronuntarea
- Solutia pe scurt: amana pronuntarea cauzei la data de …
- Document: Incheiere - amanare initiala a pronuntarii
Intrebarea mea se refera la insemnatatea "amanarii initiale a pronuntarii". Ce inseamna o "amanare initiala" fata de o "amanare"?
Scurt istoric al cauzei: Am promovat o actiune la judecatorie dupa care am facut recurs la tribunal unde s-a casat prima hotarare si s-a trimis inapoi la prima instanta pentru a se tine cont de anumite chestiuni ca si cheltuieli, etc. Cand a ajuns inapoi la fond, prima instanta insa nu a tinut cont de cele spuse in decizia tribunalului ci a copiat cuvant cu cuvant hotararea emisa prima data de judecatorie (s-au schimbat doar datele). Am facut un al doilea recurs in care am cerut ca tribunalul sa judece cauza si numai in cazul in care nu o judeca dintr-un oarecare motiv sa o trimita inapoi la instanta de fond. Acum vad ca tribunalul face aceasta "amanare initiala". Sunt curioasa ce inseamna acest lucru.
Va multumesc pentru ajutor.
Nu e nici o diferenta. Amanare initiala inseamna doar prima amanare, nimic altceva. E posibil sa mai amane pronuntarea si aceea va fi amanare ulterioara a pronuntarii.
Dar de ce s-ar amana o amanare? Nu fac fata judecatorii cu volumul de lucru si in loc de pronuntare peste o saptamana se pronunta dupa doua saptamani?
Pe mine m-a incurajat un pic formularea ptca presupune ca retine tribunalul cauza (in loc sa o trimita inapoi la prima instanta care a scos aceeasi hotarare de doua ori care s-a bazat pe expertize incomplete) si o sa mai fie alte amanari pana se termina expertiza sau se completeaza probatorul prin tribunal.
Multumesc