avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie pedeapsa definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie pedeapsa definitiva

In cazul unei pedepse definitive date de Inalta Curte de Casatie si Justitie, avocatul condamnatului a depus o contestatie si s-a dat un termen pt rezolvarea acesteia. Se poate schimba ceva in urma contestatiei? Va rog mult sa raspundeti.
Va rog mult sa imi spuneti ce se poate intampla in cazul unei contestatii in anulare la o hotarare definitiva ce presupune o pedeapsa de 4 ani cu executare. Multumesc!
Chiar nu inteleg de ce nimeni nu imi raspunde...
deci, persoana in cauza a fost judecata pt. aderarea sau sprijinirea unui grup infractional (Art. 7, L 39/2003) si organizarea, conducerea sau finantarea faptelor (Art. 2-9, L143/2000), toate astea facand referire la traficul de droguri. A primit sentinta de 4ani cu executare, hotarare data de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Momentan se afla in detentie la penitenciarul BT. Avocata a depus o contestatie la Tribunalul BT si s-a dat un termen cu citarea partilor. Intrebarea mea este ce se poate rezolva prin acea contestatie? Pedeapsa s-ar putea modifica in vreun fel pozitiv?? Va rog tare mult sa imi raspundeti..
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
MorosanuMadalina, utilizator
Dupa admiterea in principiu, la termenul fixat pentru judecarea contestaţiei în anulare, instanta dacă găseşte contestaţia întemeiată, desfiinţează prin decizie hotărârea a cărei anulare se cere şi procedează fie de îndată, fie acordând un termen, după caz, la rejudecarea apelului sau la rejudecarea cauzei după desfiinţare.
Multumesc pt raspuns.
La cazul prezentat se poate face cerere de recurs in casatie, contestatie in anulare sau contestatie de revizuire? hotararea este definitiva data de Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Va rog mult sa ma lamuriti cu o problema: in urma unei contestatii in anulare la o sentinta privativa de libertate, acea pedeapsa se poate modifica intr-una neprivativa de libertate? pedeapsa actuala presupune 4 ani cu executare. Va rog mult sa imi raspundeti..Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cale extraordinara de atac se poate folosi? MorosanuMadalina MorosanuMadalina Prietenul meu are de executat o pedeapsa de 4 ani cu executare pt. aderarea sau sprijinirea unui grup infractional si organizarea, conducerea sau finantarea ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa cer executarea sub supraveghere ptr. o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu executare? hristo hristo Am primit o pedeapsa de 5 ani inchisoare cu executare ptr. trafic de minori, data la fond, pedeapsa mentinuta mai apoi la Curtea de Apel. La recursul facut la ... (vezi toată discuția)
Cai de atac...ce urmeaza? nelu_nedi nelu_nedi Buna ziua, Am facut o plingere penala impotriva unei persoane la parchet,iar acesta a dat ca solutie neinceperea urmariri penale, m-am adresat prim ... (vezi toată discuția)